Празниците на Стария град с изненади на младоженците през септември

Вълнуващи изненади очакват младоженците, които си кажат "Да" в Стария град през седмицата на „Празниците на Стария град“2018

През 2018 година Празниците на Стария град (17-23 септември) ще преминат под мотото "По трихълмието на времето"

 „Сватби в Стария град“ са най-новото изкушение, което очаква гостите на тазгодишните „Празници на Стария град“.  За всички младоженци, решили да скрепят любовта си и да кажат заветното Да точно в Старинен Пловдив, и то по време на седмицата, в която се провеждат Празниците са предвидени много вълнуващи изненади, комплименти и подаръци.

Празниците на Стария град започват историята си през 2012 г. като еднодневно събитие, без бюджет, но с много положителна емоция, хъс, любов, съмишленици, с подкрепа от страна на приятели и от медиите в града под тепетата, спомнят си организаторите от ОИ „Старинен Пловдив“.

С годините,  броят на проявите се увеличи и днес, Празниците продължават цяла седмица, а събитията и начинът по който се случват, от подготовката до реализацията изпълват със смисъл мотото, с което Пловдив спечели титлата „Европейска столица на културата през 2019 година – ЗАЕДНО.

„Това не е просто дума, а философия“ убедени са организаторите и допълват, че винаги след приключването на този формат се раждат нови взаимодействия и партньорства, провокират се нови идеи и се зараждат приятелства. А това е истински „вдъхновяващо“, каквото беше мотото на Празниците през изминалата година.  През 2018 година Празниците на Стария град (17-23 септември) ще преминат под мотото "По трихълмието на времето".  За пореден път  екипът от "Старинен Пловдив" ще вдъхнови и провокира пловдивчани и гостите на града  да се докоснат или да преоткрият магията  на Стария град.

Празниците продължават цяла седмица и са отворени за всички, които искат да почерпят от неповторимата атмосфера. В програмата са включени много и разнообразни събития, които ще се позиционират на различни локации. Събитийният маратон е за хора от всички възрасти и интереси.

Един от новите моменти през 2018 година е идеята на Общински институт "Старинен Пловдив" в партньорство с ОП "Радостни обреди" да изненадат със специален комплимент младите двойки, избрали да споделят красотата на сватбения си ден  в някоя от емблематичните къщи –  символи на Пловдив в Стария град. Младоженците и техните гости ще могат да се потопят в неповторимата атмосфера на избраното от тях място за изнесен ритуал – Площада до галерия "Златю Бояджиев" или двора на къща "Бирдас". И за да превърнат този толкова специален ден в запомняща се приказка, младоженците получат безплатно  ползване на избран от тях обект, стопанисван от ОИ „Старинен Пловдив”,  за  специална сватбена фотосесия.

Тази и още много изненади очакват гостите на "Празниците на Стария град"  (17-23 септември). Богатата програма ще предложи за всеки по нещо – изложби, атракциони, концерти, конференции, разбира се запомнящ се откриващ концерт-изненада на Античния театър с ВХОД СВОБОДЕН за пловдивчани и гости на града, демонстрация на занаяти, програма за деца и много, много други.

 

 

Вашият коментар