Street Masters счупи главите на пловдивчани в най-силния си фестивал (СНИМКИ)

Street Masters счупи главите на всички с тридневен хип-хоп и грайм маратон през изминалия уикенд в Капана

Както и през изминалата година Street Masters се оказа един от най-силните козове на 2019-та година и определено ще се запомни и говори напред 

Българите Slav и Zak The Thriller спечелиха брейк състезанието на фестивала, а Kainone спечели надпреварата при графитите

В рамкте на три дена пловдивчани успяха да усетят емоцията на най-качествената стрийт култура от цял свят по време на седмото издание на Street Masters, което се проведе през изминалия уикенд в сърцето на града. Изключително разнообразие от музикални стилове, брейк танци, графити, DJ-и от световно ниво, танцови театрални постановки, премесени с гръцки и български ритми както и много забавления за деца видяха посетителите на фестивала, който вече има 7-годишна история в града под тепетата.

Хедлайнърът на фестивала DJ QBert взриви сцената, като направи най-качествените скречове, които българската публика някога е гледала. Самият той толкова беше впечатлен от обстановката, че прикани публиката да се качи на сцената докато трае сета му, за да може повече хора да се докоснат до неговото творчество. А около 30 минути след приключването му публиката не преставаше да скандира името му.

В състезателната програма при брейка за първи път откакто фестивалът има международен формат го печелят българи и това бяха Bboy Slav и Bboy Zak The Thriller. Те успяха да победят както шампионите от миналата година Bboy Poter и Bboy Tricky от Израел, така и шампионът от 2015 Bboy Zoob от Гърция с неговия партньор Bboy Klodian от Mad Squad Crew.

В графити състезанието победител стана Kainone от София, който в два дена успя победи останалите участници в състезанието, които рисуваха на тема „Супергерои с лица на животни“. Неговият супергерой беше Капитан Америка, а за изпълнението си той сподели следното:

„Капитан Америка е любимият ми герой. Като цяло, аз съм почитател на вселената на Marvel. Когато чух темата, веднага той ми изскочи в главата и реших да се водя по тази идея. В началото имах малко препятствия с цветовете, но успях да ги наредя така че да се получат добре. Отне ми общо около три часа да го довърша“.

В концертната част на фестивала пък посетителите се насладиха на електрофънк траковете на французина Tioneb, който с ефектния си сет успя да накара хората да танцуват около сцената и след това да не го пуснат да си тругне от нея, а дръм енд бейс зверовете от Русия Mad Twinz на два пъти взривиха капана с тежък и нестандартен саунд.

Ценителите на грайма също успяха да видят чисто новата звезда от Ямайка Clip C, който заедно с ветерана Jamakabi внесе изключителен колорит на сцената на Street Masters 2019, а късите и резки върсове на Jamakabi направо накараха хората да откачат от кеф, че виждат едно голямо MC на сцената.

Фестивалът тази година обърна и повече внимание на децата, като им осигури специална детска зона на улица Загреб, в който най-малките можеха да покажат уменията си на игра с Кендама, нашумялата настолна игра Lastiche, както и да се опитат да покажат как могат да движат робот, благодарение на професионалистите от MindHub, които ги обучаваха изклучително търпеливо. 

Повече за графити състезанието може да прочетете ТУК 

  • СНИМКИ от KiNK в залата на пловдивската опера може да видиет ТУК и в глаерията н сайта
  • СНИМКИ от фестивала през 2015-та година може да видите ТУК,
  • СНИМКИ от изданието през 2016-та, което се проведе в клуб Total sport може да видите ТУК
  • СНИМКИ от изданието през 2017-та година ВИЖТЕ ТУК
  • Street Masters през 2018-та година в СНИМКИ и ВИДЕО вижте ТУК

Водеща снимка: Здравко Петков

Фотограф: Георги Ц. /plovdivclubs.com/

Очаквайте разбиващото видео на 4K Studio от Street Masters 2019 съвсем скоро!

Вашият коментар