Съзвездие от музиканти откриват Пловдив чете на 11-ти юни на Античния

Теодосий Спасов, Мирослава Кацарова и Орлин Павлов откриват 17-то поредно издание на фестивала „Пловдив чете“ 2019 с традиционен домакини издателство "Жанет 45"

От 10 до 16 юни – една седмица Пловдив ще бъде празник за четящите и пишещите с литературния фестивал „Пловдив чете“. Официалното откриване предстои на 11 юни, вторник от 20 часа на Античния театър.  

Всички пловдивчани и гости на града ще могат да се насладят на музиката на Теодосий Спасов, Мирослава Кацарова и Орлин Павлов. На сцената с тях ще бъдат: Мирослав Турийски (пиано), Александър Леков (басет), Младен Димитров (барабани).

По традиция на откриващото събитие ще бъдат връчени наградите „Орфеев венец“ за най-изявен поет през изминалата година, както и „Златна четка“ за най-добро художествено оформление на книга.

Близо 20 издателства взимат участие в „Пловдив чете“ с автори и преводачи. Предстоят интригуващи срещи с чуждестранни писатели от Холандия, Румъния, Испания.  

На 14 юни от 17 часа ще бъдат връчени Националните литературни награди "Христо Г. Данов" в къщата-музей на първия възрожденски издател.  

Особено наситена е съпътстващата програма на фестивала – ще отидем на литературни пътешествия из Пловдив, на изложба с илюстрации, на хореографски манифест и ще може да се насладим на книгите в летните читални на открито.

Специален проект на издателство „Жанет 45“ е инсталацията на визуалния артист Петко Танчев: „Забравените думи“, която ще бъде показана във FLUCA – Австрийски културен павилион.

Всички събития от програмата на „Пловдив чете“ са с вход свободен!

 

  • СНИМКИ от старта на Пловдив чете през 2018-та година може да видите ТУК
  • СНИМКИ от 2017-та година на Античния театър може да видите ТУК
  • Пловдив чете през годините може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар