Три музикални сцени и тази година на WakeЪп! (ПРОГРАМА)

Юли е само на няколко вдишвания разстояние, което ни доближава и до онова вълшебно време от годината, в което се случва фестивалът "WakeЪп! България"

Събитие, започнало живота си на шега и превърнало се в магия – жива, силна и дишаща с енергията на няколко хиляди човека за вече 6-та поредна година…

WakeЪп! България тази година ще усмихне над 3 000 човека, а фестивалните дни ще са цели четири (7-8-9-10 юли). Боровата горичка над град Куклен вече кипи от живот и вълнение, а с това и работата по изграждането на фестивалната зона. Три музикални сцени ще озвучават събитието, като всяка една ще бъде малка отделна Вселена, подчиняваща се на собствени закони.

„Айляшката“ сцена се извисява на 3 метра от земята. Тя ще има и честта да открие фестивала в Четвъртък (7-ми юли). Очакват ни "SKILL" и Иван Марковски (гайда) с проекта „Българи“, последвани от виртуозите „Balkan kHans“, а завършекът на живата сцена ще сътворят "Метаформоза" с експериментален джаз проект. През останалите дни от събитието, "Айляшката сцена" (наречена още Дневна) ще приюти общо 14 диджея и 6 музикални групи.

Главната "WakeЪп!“ сцена в Петък (8-ми юли) вечер ще бъде открита от нашумялата реге банда „Rebelites“. Разбира се, "Sen I" и фестивалният химн „WakeЪп!“ ще посрещнат хилядите гости на неповторимото "WakeЪп!" приключение. "Ogi23" идват с нов див албум. Рап машината "Yoko" пък се задава с нов проект, специално за фестивала. Логопедите от ILLmates ("Logo5") също ще избухнат с лексика и нов албум, а след година отсъствие от родната сцена ще имаме удоволствието да срещнем "X-Team". И на цялата тази хубост, не можем да не споменем и "Emil Prize" + "MC Нема", които имат щур план да добавят към силната вечер Live барабани и много от любимия drum&bass.

Междувременно, 22:00 часа ще даде старт и на 3-тата гореща точка от фестивала, а именно сцена „Сфера". За феновете на Goa Trance организаторите са поканили световноизвестния DJ от Румъния "E-Mantra". Петъчния щурм ще допълнят бойците Marshmellow, Kundalini, Negada и така…до сутринта.

Традиционен кукерски ансамбъл ще открие главната "WakeЪп!“ сцена в Събота (9-ти юли). Вълнуващото представление ще бъде придружено от гайди, с които атмосферата през третата фестивална нощ обещава да бъде повече от приповдигната… Вечерта ще продължи с неповторимите Теодосий Спасов и Иван Шопов. И докато си мислите, че по-добре не може да стане, сцената на „WakeЪп!“ ще се озари от "Foltin" (Македония). За капак гърците от Солун "Baildsa" ще довършат започнатото с два часа балкан ска.  Със сет до сутринта "DJ Dharba" ще ни разкрие връзките между балканската и бас музиката.

В Събота (9-ти юли) сцена „Сфера" ще срещне гостите на фестивала с австрийско-немското дуо „Protonica“ (3-часов Live Set, последвани от небезизвестните Shrooms, Niquiet и Goa Angel. Сферата и двете вечери ще оживява с 3D Mapping.

В последния ден от 4-дневното “WakeЪп!” приключение, "Айляшката” сцена ще позволи на общо 6-ма диджеи и 2 групи да оставят широка усмивка върху лицето на всеки, избрал да стане част от "WakeЪп! България" 2016.

Успоредно с музикалните благини за гостите на фестивала, организаторите са подготвили 3-дневна програма с лекции, посветени на алтернативния начин на живот, а десетките работилници ще се заемат със задачата да демонстрират и научат желаещите на тънкостите в своята сфера.

Специално за малките посетите на фестивала, WakeЪп! отборът е запланувал обособена детска зона с куп занимания и забавления през всички дни на горското преживяване. Наред с това, фестивалната зона ще се радва на своите тихи къмпинг зони, душове с топла вода, разнообразна кухня и дебели сенки. …И всичко това, обгърнато от прегръдката на невероятно красивата местност над Куклен.  

СНИМКИ от фестивала през 2015-та година може да видите ТУК

Още музикални събития от Пловдив ще намерите ТУК

За автора

Вашият коментар