Участници от 4 континента рапираха и танцуваха на Street masters под тепетата (ВИДЕО и СНИМКИ)

Петото издание на фестивала Street masters в Пловдив приключи

Street masters остави много усмивки в Пловдив и изпрати много по света

Вече като част от програмата на Пловдив ЕСК 2019 фестивалът предложи доста по-разнообразна и ориентирана към бъдещето на индустрията в музикалната програма. Привлече голямо количество публика от чужбина и остави в хората приятно чувство на забавление по време на целия фестивал.

В петото си издание фестивалът привлече още по-голям интерес от чужбина, като на живо бийтбокс състезанията са гледани от над 120 000 души по цял свят през канала на SBX, а брейк състезанията в събота са гледани от близо 70 000 души през канала на BBoy World.

От самия старт на фестивала Street masters беше в Капана за Warm Up Beatbox Batlle, в който участие взеха артисти от всички страни от региона – та чак до Китай; беше в Градската градина, където участници от 4 континента си оспорваха титлите в бийтбокса и брейка и много усещаше миризмата на тютюн в Тютюневия град, който стана сцена на едно от най-мащабните събития в последно време Red Bull Music Academy с главен лектор Bobbito Garcia – легендарен DJ и продуцент от САЩ.

Фестивалът предложи много и различни сцени, които имаха за цел да повишат интереса на различни хора към стрийт културата, както и да бъдат разрушени митовете за нея и как тя се случва. Затова се обърна сериозно внимание върху лекции, обучения и концерти.

Посетителите можеха да видят както традиционните световни първенства по бийтбокс и брейк, така и Red Bull Music Academy, концертите на KiNK и Dub Pistols. С тези леки акценти Street masters показа, че тази култура е индустрия, която има своето громно влияние по света.

В състезателната програма на 23 юни в Градската градина Betabox masters предложи изгряващите звезди на бийтбокса. Очакванията бяха да дойде много зрелище от Азия, където школите се развиват главоломно, но с третата титла от фестивала си тръгна звездата от Англия Contrix, който показа солидна техника по време на цялото състезание.

Добро впечатление остави изненадващо доброто представяне на българските състезатели Killa Bee от Добрич и MaxО от Габрово, които успяха да стигнат до полуфинал, побеждавайки много сериозни имена и легенди като Babeli от Германия, Big Ben от Белгия и шампионът на Азия Piratebean (СНИМКИ може да видите ТУК)

Вечерта в Концертна зала на Пловдивската опера KiNK изнесе уникално лайв шоу за публиката, като непрексънато импровизираше върху различни стилове музика с брутални преливания. Изненадата на вечерта беше френският Loop Station артист Tioneb, за който хората нямаха никакви очаквания, но той изнесе едночасов сет, който раздижи публиката до такава степен, че те не искаха той да слиза от сцената и той продължи заедно с KiNK още по-разчупен сет.

На следващия ден, 24 юни, в Градската градина се проведе третото международно издание на Street Мasters Jam в рамките на фестивала. То включваше битки в стиловете breakin` и all style. В него имаше участници от 4 континента, като част от тях бяха артисти, които журираха на предишното издание на фестивала. Победители в брейк надпреварата станаха Twizter от Италия иTony Fly от Словения, а в All style битките победители бяха Remy от България and Nina от Казахтан. Remy още веднъж показа на публиката колко високо вдига нивото си и абсолютно заслужено заедно с Nina от Казахстан спечелиха на финала срещу победителите от 2015 Стийв и Луиджи от Италия.

Вечерта Dub Pistols изнесоха час и половина уникално шоу за публиката, като също както KiNK предложиха експлозия от емоции в различни стилове, енергия, различни пикове, гарнирани с феноменално сценично присъствие и огромно забавление на публиката.

Сред успехите на Street masters тази година са огромното количество чужденци, които посетиха Пловдив за фестивала и заявката за още повече туристи през следващата 2018.

Вижте кратко видео от първата вечер на Street Masters:

  • СНИМКИ от първата вечер може да видите ТУК както и в галерията на mediacafe.bg
  • СНИМКИ от KiNK в залата на пловдивската опера може да видиет ТУК и в глаерията н сайта
  • СНИМКИ от фестивала през 2015-та година може да видите ТУК, а от изданието през 2016-та, което се проведе в клуб Total sport може да видите ТУК

Фотограф: Силвия Георгиева /plovdivclubs.com/

За автора

Вашият коментар