ВИДЕО: Пловдив танцува под звездите

Пловдив има пазители, учители и тихи спътници в своя духовен и културен растеж. Понякога те са Библиотеки от нов вид…

Това е посланието на първото рекламно видео на предстоящия фестивал в града под тепетата "Пловдив танцува", който ще се проведе на 6-ти юни. Вижте какво ни загатват от клуб Библиотеката: 

Централните булеварди, парковете и площадите в града ще се превърнат в открити сцени за улични и латино танци по време на Първия танцов карнавал в Пловдив. 

За първи път в Пловдив, танцьори и хореографи от всякакви школи ще танцуват върху камиони с открити платформи, които ще преминават бавно през града и ще привличат публика за различните стилове.

Мобилните сцени ще бъдат първоначално ситуирани пред Международен панаир Пловдив, откъдето ще преминат през тунела под Античния театър и ще спрат до пл. “Централен”.

В Пловдив по време на Карнавала ще бъде затворен временно за движение бул. “Цар Борис III”. Пловдивчани и гостите на града ще станат част от цялата атмосфера, като танцовото щоу ще продължи и на различни “дансинги под звездите” на Главната и в Цар Симеоновата градина.

Събитието ще се проведе със съдействието на Община Пловдив и се очаква в него да се включат представители на различни възрасти от всички школи по хип-хоп, брейк и съвременни улични и модерни и народни танци, както и от най-популярните латино стилове – салса, бачата и др. За онези, които не владеят танцовото изкуство, но искат да танцуват, ще има Zumba Fitness на открито.

Карнавала ще бъде закрит с грандиозно парти в клуб БИБЛИОТЕКАТА.

Всички танцови формации от изброените стилове са поканени да се включат. Очаквайте точна информация за локациите и стиловете танци на тях.

За всички въпроси свързани с карнавала: 0888938075 – Гаро Узунян /координатор/.

Вашият коментар