WakeЪп! – приказката превърната в реалност е жива вече 5 години (ВИДЕО)

Четирима човека обединиха 3 хиляди. Въпросът е колко човека ще се изсипят на WakeЪП!, ако организаторите са 3000?

Този въпрос си задават 3 месеца след края на фестивала над Пловдив организаторите:

"Вероятно "трябваше" да пишем непосредствено след края му, но признаваме, че тогава просто не знаехме какво всъщност се случи. E, и сега не знаем, но искаме да върнем лентата, за да ви благодарим и да си спомним как петия WakeЪп! от идея се превърна в реалност", споделят те пред екипа на mediacafe. 

Четирите елемента, като олицетворение на предните четири феста са поставени в "цветето на живота" с цел обединяването на енергиите с петия елемент – човека. Надграждането спрямо предните издания от 2010-та година е истинско предизвикателство за тях. Затова юбилейния WakeЪп! фест стъпи на древния завет на нашия народ "Съединението прави силата".

За целта младежите се обърнаха към десетки хора и организации, които подкрепят основните възгледи на WakeЪп! – съхранение на българските традиции и споделяне на алтернативни начини на живот в хармония с природата.

"Интересно бе за нас да разберем дали хората идват на феста, за да се вдъхновят или заради артистите. За целта създадохме мини социален експеримент – "Ти си WakeЪп!", като пуснахме ранни билети, обявявайки само датите без друга информация", споделя Румен

Това беше наистина успешен експеримент, защото в "Ти си WakeЪп!" се включиха почти 500 човека в рамките на един месец. А това означава, че това, което тези младежи правят не е просто фест, а жива идея, олицетворяваща желанието за градация и позитивна промяна.

Общо 29 дни екип от над 30 доброволци и организатори живяха във фестивалното селце преди, по време и след събитието обединени около идеята. Всичко стана като в приказките. Почти 2500 гости и над 500 участници сътвориха едно тридневно чудо. Въпреки всичките разделения в заобикалящия ни свят WakeЪп! ни обедини и хванати за ръце, като едно семейство играхме българско хоро с усмивка на лицата и трепет в сърцата.

"Благодарим на вълшебната Родопа планина, която ни дари със своето гостоприемство и прекрасно лятно време", завършиха своето послание от WakeЪП!

Водеща снимка: Ивелина Василева /радио Катра FM/

СНИМКИ от тридневния фестивал в Куклен може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар