Капанът, в който всеки иска да остане (СНИМКИ)

Смях, цветни тълпи, качествен алкохол и музика за всеки вкус

С една дума, такъв беше тазгодишният Капана фест. Събитието на свободата отново разшири своите мащаби, като в програмата този път взеха участие десетина изпълнители от три различни държави.

С всяка изминала година интересът към многоцветното събитие в Пловдив набира международна слава. Посетители от цял свят имаха възможност да опитат ястия – наслада за сетивата и също така добри за здравето , вкусът на които е съхранил българската кулинарна традиция.

Свободата на избора привличаше гостите на града. Всевъзможни изкушения дебнеха от всеки ъгъл: качествени напитки на трите  открити бара, поднесени стилно и вкусно; ръчно направени бижута с личен почерк и характер, дело на млади български художници и артисти от Пловдив и страната.

Богат избор имаше и за меломаните. Тази година сцените, на които всеки можеше да намери себе си из музикално море, бяха 4. Метъл, джаз и хип-хоп и инди сцена, всяка от които със собствен декор и характер. Гостите на събитието се насладиха на изпълнители от България, САЩ и Холандия.

Любителите на джаз звученето се срещнаха с музиката на холандците Tin man and the telephone. Те експериментираха, като съчетаваха нетрадиционното джаз звучене с реплики на президента Тръмп и, по-точно, с речта му за построяването на мексиканската стена. В музиката си те съчетаваха различни природни звуци, наподобяващи индийски ритуали. Jam session-a, в който потъвахме и изплувахме, продължи около 2 часа, усетени като миг. Различното усещане при начина на изпълнение, както и обвързаността на джаза с глобалните смисли, задоволиха и най-изтънчените вкусове.

Друга голяма изненада за джаз феновете беше появата на култовите американски изпълнители „James and black”. Те бяха фронтмените на голямата сцена. Музиката им събуди лятото, предизвика мечтание и ускори танцовата стъпка пред сцената. Плътният афроглас на солистката интригуващо и индиректно нашепваше, че няма по-добро място за губене от Капана.

Времето спря. Посетителите на най-мащабното събитие в Пловдив се забравиха на изхода към реалността. Три дни от сутрин до вечер  Капана се превърна в бягство от проблемите на ежедневието.

С всяка изминала година фестивалът добива все по-голяма популярност и притегля и съблазнява нови и нови търсачи на различното.

Ако се разхождаш тия дни из Капана, нищо чудно да срещнеш някой, който все още не е намерил изхода, просто защото не е искал магията да свърши…

Повече за Капана Фест Лято 2018

За автора

Вашият коментар