Прогноза Hills of Rock

Hills of rock – няма по-добро описание за фестивала, който се състоя през изминалите два дни в най-древния жив град 

Определяно като събитието на годината, музикалният евент събра над 15 000 души. Броят на присъстващите надхвърли и най-смелите очаквания на организаторите. Но с три сцени и над 30 групи от цял свят, прибавяйки и добрата организация, няма нищо невероятно в крайните резултати. 

В първия ден хиляди фенове се извиха на опашка пред портите на фестивала. От ранния следобед най-нетърпеливите с плам в сърцата очакваха да прекрачат прага на музикалната площ, за да се наредят възможно най-близо до сцената. Не само пловдивчани, но и хора от цялата страна привлече Hills of rock. Чуждестранната реч бе също напълно естествена. Та, как може да наречеш себе си „истински фен“, ако не си прелетял поне до една друга страна, за да видиш своите идоли. А най-удовлетворяващото е, когато и самото шоу си е заслужавало.

Krossfire, последвани от Sevi, Imminence, Raveneye, през симфоничния метъл на Epica, за да стигнем до грандиозния завършек на Main Stage-а с Evanescence. Вълшебният глас на Ейми Лий докосна сърцата на всички. Виртуозно изпълнение на сбор песни от цялото творчество на групата, което трогна дори най-закоравелите металяги, че можеше да се видят, как скришом прибърсват очи.

Ден две!

Прогноза за „код жълто“ с температури от 41 градуса? Това не може да спре истинския почитател. Веднъж посято в сърцето, семенцето на любовта към музиката расте и надвива всяко препятствие. И пак  тълпа, чийто брой се увеличи с новите попълнения, които идваха специално за втория ден от събитието. Основната причина отново откриваме на „главната сцена“. Това бяха двете групи Three days grace и Guano Apes. 

Екипът на mediacafe.bg разговаря с един от феновете. За причината да е тук,  той сподели:

„Нямаше вариант да не присъствам. Още в момента, в който плъзнаха първите слухове, че Guano Apes ще идват в България. Не съм вярвал, че ще ги слушам на живо, още по-малко в родния ми град. Взех си билет при първа възможност и си освободих петъчния ден от работа. Останах очарован от Еванесънс. Вокалистката им е истинска сензация. Гласът и не падна за секунда. Виртуозно изпълнение, целият настръхнах. А за Guano Apes…какво да кажа, те заедно с Limp Bizkit, The Offspring и още няколко групи промениха България в началото на века. Беше чест и сбъдната мечта да ги слушам live.“

Много емоции разгорещиха и без друго топлата вечер – мошпит, танци, пригласяне от публиката на песните, бурни аплодисменти, радостни викове. За отмората след края на концерта се грижеха многото барчета и  фургони с различни вкусни неща за хапване,а за тези, които все още имаха енергия – базар, fun zone, мърч и пр. 

И така леко изморени, но с прекрасни спомени биваме любезно изпратени от изключително милия екип на главния вход на феста. Със сигурност всеки присъствал на това уникално събитие очаква неговото повторение.

А с какво ще ни изненадат организаторите, предстои да разберем!

СНИМКИ: Деян Романов и Силвия Георгиева /plovdivclubs.com/

 

Вашият коментар