Водният фест в Пловдив: И чужденците има какво да научат от нас (ВИДЕО и СНИМКИ)

В изключително добро настроение, съпътствано от разкошно време и перфектна организация премина първия Фестивал на водата под тепетата

Най-големите фирми във ВиК, инженери и проектанти от цяла България посетиха първия фестивал на водата в най-доборото място за това е Пловдив – парк „Лаута“ 

Близо 8 часа специалисти от цяла България и чужбина разменяха опит и играха тематични игри в техните области в парк Лаута във вторник. Над 300 посетители от цялата страна и десетки изложители успяха да станат част от първия воден фест, който бе открит от символичните домакини отрайон „Тракия“. Кметът г-н Костадин Димитров имаше честта да поздрави официалните гости на събитието и да пожелае на ВиК, ОВК проектанти, строители, инвеститори, консултанти и надзори прекрасен празник и успешен бизнес. Важни фигури в проектирането и управлението приветстваха публиката, а след всяка реч се раздаваха множество награди осигурени от спонсори.

Сред тях бяха инж. Георги Кордов председател КИИП РК София-град, инж. Ангел Марков  председател на секция Водно строителство към КИИП Пловдив, Спартак Николов – управител на ВиК Пловдив, Д-р Мариана Чолакова – почетен консул на Германия.

„От 14 години съм в Камарата, присъствам на всякакви събития, семинари и обществени мероприятия, включително в чужбина, такова прекрасно събитие, с толкова приятни емоции се среща за първи път. Организирано пристигна автобус с проектанти  от Камара на инженерите в инвестиционното проектиране -регионална колегия София град. Поздравявам организаторите и заставам зад фестивала. За следващите издания ще получат още по-голяма подкрепа от нас и цялата колегия ще вземе участие“, сподели инж. Георги Кордов председател на КИИП РК София-град.

На щандовете на изложителите можеха да се видят много иновативни продукти и технологии, като събитието доказа, че има нужда от такива срещи на сектора. Обмениха се идеи, създадоха се нови контакти, млади инженери почерпиха опит от утвърдени имена в бранша. От КИИП РК София град организирано пристигнаха автобуси с проектанти.

Генералният спонсор Хидростаб ООД представи първата автоматизирана поливна система, контролирана от изкуствен интелект.

Той бе демонстриран на специална лекция по време на събитието от италианския шартньор на Хидсростаб Матео Кандела, който впечатли изложителите с новостите в технологиите на земеделието. Ден по-късно Матео демонстрира още по-подоробно всички функции на изкуствения интелект пред близо 50 човека в Limacon център.

Денят бе наситен със състезания и приятни емоции за всички, като за първи път бе организиран Флаш моб на сектора последван от състезание в 3 кръга. Безплатния обяд  бе предшестван от надяждане с кюфтета,  в което изявиха желание да се включат доста присъстващи.

По време на фестивала желаещите имаха възможност да заявят безплатен тест драйв на комбиниран багер в реални работни условия на обекта им. Кулминацията беше националното състезание „Тръбен ключ“.

Призът грабна фирма Лювик, а наградата беше връчена от Пламен Иванов – Камара на строителите в България – Пловдив

На края на вечерта един щастливец си спечели автомобил Ауди, на който ще се наслаждава цял уикенд. Фестивалът доказа, че проектанти и строители умеят да се забавляват и всички участници изявиха задоволство от присъствието си и готовност да се включат на следващото издание отново.

Вижте видеото, което засне mediacafe.bg на фестивала:

 

Първият воден фест изказва благодарности за доброволците от НАРД, район Тракия, фирма Новомес, сокове Healty, уиски-бар СандъкЪ и всички партньори.

 

За автора

Вашият коментар