Оперният спектакъл „Кармен” с Анита Рачвелишвили гостува в Пловдив

Най-огнената Кармен, грузинката Анита Рачвелишвили за първи път в България

Гастролът на безспорната звезда на Ла Скала и на Метрополитън опера, на 9-ти ноември, в Пловдив се очаква да привлече много публика под тепетата.

Оперният спектакъл „Кармен” с Анита Рачвелишвили  е събитие, което специалистите определят като равносилно с огън на сцената. Това се дължи на страстната млада грузинка, която се отличава с „вокална мощ и завладяващо сценично присъствие”. Режисьорът, който ще разгърне нишката на драматизма в хода на действието е Огнян Драганов – с кариера на оперен режисьор поставящ при голям успех в България, Румъния, Гърция, Македония, Сърбия, Холандия, Германия, Бразилия, Италия, Колумбия и Русия.

Операта "Кармен", която е била в списъка на преките излъчвания от МЕТ в киносалоните и през 2010 г., остава засега най-печелившото заглавие в програмата до този момент. 

Зала „Колодрума” ще бъде превърната в пищна оперна зала, в която мащабният декор на продукцията в едно със силни солисти, оркестър, хор, балет и прабългарска школа „Бага – тур” ще донесат на пловдивчани и гостите му знаменателен спомен.

Билети в системата на „Ивентим” и в билетен център пред Община Пловдив, на цени от 20 до 50 лв., търсете от 26 август.

Вашият коментар