Пловдивско танцово студио с голям успех на Третата музикално – танцова балканска олимпиада в Белград

Танцово студио „Уинд спейс“ се завърна с 32 първи места и 6 втори от общо 38 категории на олимпиадата

Танцово студио „Уинд спейс“ ("Wind Space") към Сдружение за култура, изкуство и спорт ( СКИЗ) „Немезида“ Пловдив с ръководител и хореограф Мариана Данева  се завърна от участие в престижната Трета музикално – танцова балканска олимпиада, която се проведе от 2 до 4 ноември 2018 г. в Белград, Република Сърбия. В мащабното събитие, което има конкурсен характер се състезаваха представителни състави от Балканския регион, които показаха най-доброто в музикалното и танцово изкуство от своята страна пред многобройна публика.

Пловдивските момичета от „Уинд спейс“ се състезаваха във всичките 38 категории танци. Нито една друга балканска страна нямаше подготвени танцьори за 38-те категории. Талантливите пловдивчанки се завърнаха с впечатляващ резултат –  32 първи места и 6 втори места, купи и медали, с които отново прославиха град Пловдив, а ръководителката Мариана Данева имаше високата чест да бъде част от международното жури на Олимпиадата.

„Безкрайно съм щастлива и горда с моите момичета! Честита победа! Обичам ги с цялото си сърце! “, не скри вълнението си Мариана Данева вчера по време на срещата си със заместник-кмета по култура и туризъм на община Пловдив инж. Александър Държиков.  Тя, заедно с 15 от момичетата на „Немезида“, посетиха заместник-кмета за да изкажат още веднъж своята благодарност към община Пловдив за подкрепата, да покажат завоюваните купи и медали и да си направят обща снимка за спомен.

Заместник-кметът Александър Държиков се ръкува и поздрави лично всяко едно от момичетата, като им пожела още много успехи, високи резултати и престижни награди.

Сред групата бяха и двете най-малки състезателки, съответно на 8 и 10 години, които се явяват за първи път на такъв форум, но спечелиха златен медал с танца си.

Пътуването на „Уинд спейс“ в Белград се осъществи с финансовата подкрепа на Община Пловдив, която пое част от разходите.  

 

След голямата и безапелационна победа в Трета музикално – танцова балканска олимпиада, клубът спечели квоти за участие в състезанията в Москва и Солун. Получи и покана от Американската асоциация за участие в престижната танцова олимпиада в САЩ, която ще се състои през април следващата година.

Сдружение за култура, изкуство и спорт „Немезида“ се намира в ДК „Борис Христов“. През дългогодишната си история, участва активно в общински, общоградски и редица национални инициативи, в много международни концерти, фестивали, шампионати и олимпиади. СКИС „Немезида“ има собствен репертоар и самостоятелна  концертна програма. Носители са на десетки градски, общински, национални и международни награди и отличия в разнообразни по жанр танцови състезания.

 

 

 

 

За автора

Вашият коментар