Представят Етно кухня на колела

Представители на етническите общности в Пловдив ще разкажат пред медиите за първия Панаир на кулинарното изкуство “Етно кухня на колела”. Проектът е включен в Културния календар на Пловдив. Панаирът ще представи националните особености в културата на хранене и разнообразието на менюто в кухните на малцинствените етнически групи, които са неизменна част от културно-историческото наследство на града. 

Всеки ден по време на панаир  "Етно кухня на колела" ще потегля към определена локация в града, като всяка вечер представителите на различните етнически общности ще приготвят своите характерни ястия пред любопитните погледи на минувачите, които  могат да опитват пожелание от вкусните храни, като опознават техните имена, начина им на приготовление и историята през годините назад. 

По време на срещата журналистите ще имат възможност  възможност в неформална обстановка да разговаряте с приятелите ни от арменската, еврейската, руската, италианската и турската общност и да се насладите на стакан руски чай,  арменски сладки или еврейски борекас, да изпиeете по турско кафе или чаша италианско вино. 

Срещата  15 март, от 11.00 часа в Дома на етносите в гр. Пловдив, бул. “Цар Борис III  Обединител” 79  ( до южния вход на тунела, под Античния театър)

Вашият коментар