Как едва не успях да не размажа съпруга си

Всички, който бяха решили да подарят неделната си вечер на спектакъла „Как едва не успях да не размажа съпруга си“ получиха голяма доза смях и загадъчност, но със сигурност и успяха да открият себе си в много от моментите изиграни на сцената.

Със спектакъла на френската артгрупа "Les Gens Du Quai Company" в Градския дом на културата "Борис Христов" бе открито деветото издание на Международния фестивал за театър и съвременен танц "Черната кутия".

Постановката е вдъхновение от водевила "Чуждата жена и мъжът под кревата" по едноименния разказ на Фьодор М. Достоевски, с него създадената от Ан и Франсоа Лопез и Софи Жерар танцова компания "Les Gens Du Quai" е спечелила куп награди.

Разпиленият хумор в постановката бе вмъкнат между сериозността на несъвършенството на човешкия порядък, разказвайки за една силна и вечна любов, постоянно противопоставяща и лутаща се между дълбоко скритите тайни у всеки човек. С гъвкава реалност и гротескни метаморфозни движения, спектакъла е парадигма на обичайното в живота ни. Определено това, което изиграха блестящите актьори на сцената не бе готова смляна информация за нещата от живота, а точно обратното – след края на постановката се чувстваш изключително объркан, но и развълнуван от факта, че си преживял подобна нетипична история.

Ан Лопес, Софи Жерар и Франсоа Лопес са създателите на танцовата компания „Les gens du quai” през 1998 година. Самата Ан е хореограф на над 12 спектакъла за компанията. ПРез 2004 година тя получава награда SACD New Choreographic Talent за спектакъла „Неизменно напред“.

В „Как едва не успях да не размажа съпруга си“ участват: Хореограф: Ан Лопез, Музикално оформление: Франсоа Лопез, Актьорски състав: Силвия Ди Ренцо, Елоиз Дешемен, Алесандро Сабатини, Ан Лопез, Франсоа Лопез.

Тазгодишното издание на "Черната кутия" ще продължи до 6 юни 2015, като програмата включва 16 спектакъла театър, пърформанс, съвременен танц, концерти и творчески ателиета в изпълнение на творци от 9 държави. На сцените в града под тепетата ще гостуват артисти и трупи от САЩ, Израел, Франция, Белгия, Италия, Полша, Унгария, Австрия и България.

Повече за събитието и още от откриването вчера може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар