Калин Врачански изолиран от публиката на сцената на Драмата (СНИМКИ и ВИДЕО)

Специален декор, който изолира актьорите от публиката ще вкара всички в стая за екзекуция на 11 септември на бъдещата постановка „Няма ток за електрическия стол". Гостите в залата ще могат да виждат играта на артистите, но те няма да могат да усещат техните емоции.

„Няма ток за електрическия стол" е последният проект на Драматичен театър Пловдив, който стартира репетиции във вторник /12.05/. Режисьор на постановката е небезизвестната Лилия Абаджиева, а дебютиращ театрален автор е пловдивчанинът Александър Секулов.

Идеята на проекта бе представена днес на специална пресконференция от директора на театъра Кръстю Кръстев."Няколко пъти подтиквах Сашо Секулов да напише пиеса, която да смае всички и преди няколко месеца той ме изненада. Радвам се, че Лилия Абаджиев прие поканата ни да стане част от пловдивския театър и да работим заедно", сподели развълнувано Кръстев. 

"За първи път ще работя на сцената на пловдивския театър", добави режисьорката Лилия Абаджиева. "Предизвикателсто е много голямо за мен, защото за първи път ще работя със съвременен драматургичен текст, и то на толкова голям романист, като Секулов", сподели тя.

Лилия Абаджиева е поканила две известни имена – Краси Доков и Калин Врачански. Това е един сблъсък на поколенията, който ще постави много ежедневни и театрални въпроси на сцената. "Сигурна съм обаче, че двамата ще си партнират добре и ще изградят нещо невероятно", каза тя. Режисьорката на "Парижката Света Богорица" добавя, че текстът разглежда темата за смисъла на съществуването, но не като философско упражнение, а като изпитание, свързано с представата за края на живота. 

Най-развълнуван бе писателят Александър Секулов, който не скри вълнението си от своя театрален дебют: „Мотивът ми да напиша тази пиеса беше дали жертвата може да се измъкне от своя екзекутор със силата но словото” – изтъква Александър Секулов. „Аз харесвам театъра, в който мълчанието е повече от думите. И в този текст присъстват 8-9 вида мълчание” . 

В самия край на пресконференцията дойде и актьорът Калин Врачански, който закъсня заради лек инцидент на пътя към Пловдив с мотора си. Той се включи усмихнат и ведър към наздравицата, която Кръстю Кръстев даде преди началото на репетициите с бутилка шампанско.

За автора

Вашият коментар