Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов играят на една сцена „За Теб“ в Пловдив

Година и три месеца след поставянето на пиесата "За теб" ще бъде представена и в Пловдив в средата на февруари. Премиерата е една от най-чаканите продукции под тепетата, още от представянето в театър "Сълза и смях" в края на 2015-та година, в която играе един от най-обичаните съвременни артисти у нас Христо Мутафчиев. Заедно със Станимир Гъмов, той влиза в откровен, брутален и ужасно смешен мъжки разговор за любовта, живеенето, летенето и всичко, от което ни е страх. 

„За теб” е писана специално за тези двама актьори, споделя авторът  Яна Борисова

„Съвременните джедаи са особени същества. Те не са съвършени. Живеят заради страстта, тръпката, удоволствието… и любовта към живеенето. Минават като буря през бурите, изграждайки собствена представа за морала на оцеляването, но когато в битка защитават истината и красотата, стават вдъхновение за всички останали Обикновени хора, които седим благодарни, че нищо не ни се случва, но имаме нужда от истории за герои, защото така сме спокойни, че ако стане страшно, има кой да ни спаси.!”

Пиесата разказва историята на две „изгубени” момчета – братя, които се хващат за ръце и взаимно се превеждат през емоционални тресавища и лабиринти, показвайки ни какво значи да се придвижваш в непрогледен мрак и вместо „помощ”, да крещиш „не ме е страх”! И да пееш.

Авторът на текста, Яна Борисова, е писател, драматург и сценарист, носител на наградите Аскеер (2008), Икар (2008, 2010 и 2014). Най-известните й драматургични текстове са „Малка пиеса за детска стая”, „Приятнострашно” и „Хората от Оз”.

Режисьор на спектакъла „За теб” е Петър Кауков, театрален режисьор, мениджър и преподавател по режисура в НАТФИЗ. Сред най-успешните му постановки са „Bai Ganyo”, „Сън в лятна нощ” и „Островът на съкровищата”, а „Любов и пари” през 2012 печели награди Аскеер и Икар, съответно за мъжка и женска роля.  

  • "За Теб" – 21.02.2016
  • Място: Дом на Културата "Борис Христов"
  • Начало: 19:00 часа
  •  Участват – Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов
  • Режисьор – Петър Кауков
  • Сценография – Никола Тороманов
  • Текст – Яна Борисова

За Резервации: 0895/ 61 91 81 и 0894/ 61 11 88
бул. "Мария Луиза" 43 – агенция "For You"

За автора

Вашият коментар