Мария Сапунджиева и Тончо Токмакчиев отварят тефтера с вересиите

Театър 199 гостува под тепетата с пиесата „ Вeресии” на 14 юни от 21 ч. на лятно кино "Орфей"

„Вeресии”  по П.Р.Славейков, Й.Радичков и Д.Донев ще гостува в Пловдив на 14-ти юни. Авторският спектакъл на Бойко Богданов щр гостува е лятно кино „Орфей“, а в нея участват Мария Сапунджиева, Тончо Токмакчиев и Христо Андреев. Сценографията е дело на Вичеслав Парапанов, а костюмите са на Цвета Богданова.

Кръчма, някъде в нашата българска безпътица, в съвременното ни безвремие. Героите на Мария Сапунджиева и Тончо Токмакчиев са кръчмарка и кръчмар. В очакване на клиенти и на по-добри дни, те отмерват времето в мечтания и комични кавги.

Отворили тефтера с вересиите, двамата си спомнят за чешитите, които някога са идвали в селската пивница за да се напият, да лудуват, да се бият и да се надлъгват.

Днес единственият гост на Мара и на Тоньо е Крумчо Цигуларя. Те го черпят с греяна ракия. Черпят го на вересия, черпят го за да посвири, после му наливат пак – да спре.

Борови подпалки ухаят и дим от печката отлита в небесата, от които упорито сняг се сипе. Така се нижат часовете, като зърна на броеница. И въпреки несгодите и тегобите, въпреки самотността и дяволското безпаричие, смехът и любовта надвиват, а те са тъй необходими.

Билети в билетен център пред Община Пловдив.

За автора

Вашият коментар