Мариус и „Черното пиле“ отново в Пловдив през февруари

На 19-ти февруари в Дом на културата "Борис Христов" Мариус Куркински ще изиграе за трети път "Черното пиле" под тепетата

В препълнен с публика до краен предел актьорът вече два пъти остави частица от себе, а поради високия интерес към постановката вече има обявена и трета дата, което не се случва много често

В “Черното пиле” Мариус Куркински включва три разказа на Хайтов – „Мерак“, „Пазачът на овесената нива“ и „Черното пиле“. Актьорът споделя за него: "Много искам да се върна пак на това репетиционно, изучаващо място, където привикваш гласовете на Хайтов, душата на българина. В неговите разкази тя е много чиста и неопетнена, там хората не са нагазили в никакви отношения с комерсиалното, в същото време страдат от живота, но не се жалват, а го преборват."

"Безкрайно съм благодарен на Бог, че ми даде възможност да се завърна на сцената с постановка от такъв мащаб, отново с Хайтов и с по-голямо общуване с публиката. А след такъв спектакъл и такава среща се чувстваш човек. Това е много красива среща, това е смисълът на театъра – трептенията на човешката душа, без всякакви други пречки. Затова държа на театъра!", искрен е той. 

Мариус споделя, че не харесва да прави театрални комедии само заради коремен смях и отново цитира Хайтов, облягайки се на него, че не това е основното в театъра.

"Търсих текстове, в които исках да намеря нещо различно, но пак се върнах към Хайтов. Свършва едно време, което е скъпо и важно и започва друго. Сега младите преминават във времето на технологиите, които ни поглъща, което не се знае добро ли е, лошо ли е. А с това трябва да се внимава, защото времето ни поглъща и оставяме назад история, познание, култура… И именно в тази преходност на времето намирам съвремеността, в която общуването ни напуска. Не обвинявам новите технологии, но днешното време е силно преходно. Душата на човека не трябва да се раздвоява, като ад, а да е единна и човек трябва да се грижи за нея"

Мариус бе искрен и благодари на хората в България, че го обичат и му дават доброта, от която самият той има нужда. Чуйте какво сподели още той в разговора си с нас:

Следете mediacafe.bg, за да сте информирани за хитовите театрални постановки в Пловдив!

Билети за постановката "Черното пиле" може да намерите в МаскАрт или на телефон 0895/619181 и 0894/611188

За автора

Вашият коментар