Мариус отбелязва 50-годишен юбилей с голям театрален спектакъл в Пловдив

Актьорът и режисьор Мариус Куркински ще отбележи 50-годишнината си в Пловдив със специален спектакъл

Събитието ще се състои на 10 декември от 19.30 часа в зала С.И.Л.А. 

В голямата спортна зала, пред близо 1500 човека, той ще изпълни откъси от най-значимите си и запомнящи се моноспектакли

Пловдивчани разграбиха над 1/3 от билетите още със самото пускане на билетите на касата на МаскАрт

Един от най-талантливите ни и харесвани съвременни творци Мариус Куркински, който дълго време бе част от Драматичен театър Пловдив ще направи поредното си запомнящо представление под тепетата. В периода от 2000 до 2010 година той свърза творческата си съдба с най-стария театър у нас, а имено пловдивския. Тук той постави спектаклите „Малки комедии“ от Чехов, „Свекърва“ от Антон Страшимиров и „Кървава сватба“ от Лорка.  Изигра и някои от най-знаковите си моноспектакли – „Сънят“ (по „Светът в 10½ глави“ на Джулиан Барнс), „Сътресение“ (по разказите на Николай Хайтов, „Сътресение“, „Страх“, „Засукан свят“) и „Български разкази“ (по произведения на Ангел Каралийчев, народни приказки и предания).

„Сътресение“, за който Куркински получи Икар за главна мъжка роля, бе издаден и на DVD. Той бе отличен с наградата на Съюза на артистите в България и за „Български разкази“. За „Сънят“ пък е носител на Аскеер. „Свекърва“ на Куркински  бе отличен с  “Аскеер” за най- добър спектакъл, “Аскеер” за изгряваща звезда на Александра Василева, “Икар” за женска роля на Виктория Колева, “Икар” за режисура.

И така на 10-ти декември неподражаемият Мариус Куркински ще представи сборен моноспектакъл по всички свои досегашни великолепни представления.  

„Интересно ми е да събера причините една до друга и да видя какво същество ще създадат. Няма да се щадя…“, споделя магнетичният актьор, който никога не се е пестял на сцената в своя порив към абсолютното майсторство.

Мариус ще закръгли юбилейните 50 години на 15 октомври, но в момента е зает с последни приготовления около новия си игрален филм „Засукан свят“, който на 14 ноември ще открие фестивала „Киномания 2019“ в Зала 1 на НДК.

Спектакълът „Мариус 50“ ще гостува в Комплекс "С.И.²Л.А." на 10.12.2019 от 19:30 часа , а билети може да закупите от билетна каса "МаскАрт" в Дом на културата "Борис Христов", както и в системата на Eventim.

Роден на 15 октомври, Мариус едва 12-годишен постъпва в детското театрално студио към Драматичен театър – Варна, а след това в театър „Щурче“ на братя Райкови. Завършва актьорско майсторство за драматичен театър в класа на проф. Крикор Азарян, Тодор Колев и Елена Баева във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ и следва две години кинорежисура при професор Георги Дюлгеров.

За автора

Вашият коментар