МаскАрт с нова вълнуваща програма за февруари

Любимите организатори от МаскАрт отново създават поле за културно обогатяване на пловдивчани и през този февруари

Предстоящите постановки ще изненадат не само със заглавия, но с място и диапазон на възрастта.
 
 
Стартираме с "Нашата голяма френска сватба". Датата е 6-ти февруари, а часът – 18:30чПостановката с Герасим Георгиев Геро ще напълни залата на читалище "Родолюбие" в град Асеновград.
 
Билетите вече са в продажба на касата на читалището! Резервации могат също така да се заявяват и на 0894 611 118.
 
"НАШАТА ГОЛЯМА ФРЕНСКА СВАТБА”
от Жан Жак Брикер и Морис Ласег

Режисьор: Асен Блатечки
Художник: Антония Попова
Преводач: Добринка Стефанова

с участието на: Герасим Георгиев-Геро, Светлана Бонин, Евгени Будинов, Рада Кайрякова, Христо Бонин

Дори хората с най-богато и необуздано въображение не могат да си представят невероятните сюжетни обрати, които очакват зрителите в тази съвременна, безкрайно забавна и очарователна френска комедия, в която нищо от личността на героите, не е такова, каквото изглежда и до последната изречена дума, не престава да изненадва. 

 
Депутат се опитва да вдигне рейтинга си с добре обмислен, донякъде абсурден ход, организирайки в един и същи ден сватбата на сина си и своята. Всичко щеше да е чудесно, ако не беше неочакваната поява на загадъчен полковник от американската армия.
Критиката твърди, че Жан Жак Брикер и Морис Ласег са едни от най-успешните тандеми в новата френска драматургия. Пиесите им се играят при изключителен зрителски интерес и отдавна са напуснали пределите на Франция.
Заслужава да се види, заради любовта, борбата за любов и последиците от нея.
 
И нещо изключително специално – Спектакълът е осъществен с подкрепата на МБАЛ ”Надежда”.
 

"Шестте пингвинчета" – ето, както обещахме има и нещо за най-малките зрители.

На 16-ти февруари от 11ч. в ДК "Борис Христов" малчуганите ще станат свидетели на шест пингвинчета, които имат бели, пухкави коремчета и малко тромава мисъл. Непослушните, шумни герои тръгват на игра в ледовете. Те все още не познават страха, но тяхното любопитство ще ги отведе точно при Свирепата бяла мечка. Преди това обаче ще влязат в устата на кита-кашалот и ще се запознаят с една дълбокомислена, едногърба камила.
 

„Шестте пингвинчета“ от Борис Априлов, най-новото куклено представление на нашия театър, е безспорна класика в жанра. За възрастните пиесата сякаш отново показва, че истинска смелост проявява онзи, който знае от какво да се страхува. Но ако си малко дете, посягащо към Тайната на живота, страхът често прилича на безразсъдство. Което е начало на красота.

Автор:  Борис Априлов
Режисьор: Владислава Джамбазова
С участието на: Чавдар Бозаджиев, Радост Кожухарова, Стиляна Маркова, Захаринка Терзиева, Александър Братоев, Ралица Стоянова, Елина Чанева

 
Отново на 16-ти февруари, но този път от 19ч. предстои веселба за възрастните с пиесата "Мъжът на жена ми". Локаията остава Дом на културата.
 
Много смях и философски размисли очакват зрителите, които ще гледат постановката на Мариус Куркински, в която сериозните неща от живота са погледнати от смешната им страна. Това е разказ за оцеляването на една жена, изоставена още като дете. Главната женска роля е поверена на Мария Сапунджиева, а в ролите на мъжете, които се борят за любовта й, се превъплъщават Кирил Ефремов и Ненчо Илчев. 
 
 
Последна дата за февруари, но не и по важност, както обичаме да казваме, ще бъде 25-ти с постановката "Мариус – 50". За съжаление на всички желаещи билетите вече са разпродадени, но това само ни кара да очакваме нова дата с още по-голямо неетърпение. А може би тя ще е съвсем скоро…
Билети на всички останали постанвки на билетна каса "МаскАрт" в Дома на културата "Борис Христов"!

Вашият коментар