На опашка за театър

Мотото на 21-ото издание на Сцена на кръстопът тази година е е "Театъра Пътят" 

Богатият афиш с най-добрите представления от българската театрална сцена накара почитателите на фестивала „Сцена на кръстопът“ да се наредят на дълга опашка още в първите минути на продажбата на билети.

Нетърпеливи пловдивчани извиха колона още преди отварянето на касата на Драматичния театър, за да си гарантират достъп до най-интересните фестивални представления. Първата продажба беше символична – билети за двете премиерни заглавия на пловдивската трупа, домакин на престижния театрален форум – „Руски мармалад. PostChekhov” и "Момчето от последния чин". Фестивалният екип изненада най-верната си публика с подаръци със символите на „Сцената“.

Остават броени дни до мига, в който Пловдив ще се превърне в театрална столица на България. Откриването на 21-ата „Сцена на кръстопът“ е на 10 септември в Драмата от 19 ч. Спазена е традицията първото представление да е на пловдивската трупа.  След откриването с „Руски мармалад. PostChekhov” от Людмила Улицка, ще се радваме на още великолепни заглавия, отличени с най-големите театрални награди у нас. Ще аплодираме звездите на българския театър, своите постижения в изкуството ще представят и трупите на Шекспировия театър от Великобритания, Академичния театър на Львов от Украйна и Държавния театър на Измир от Турция.

За улеснение на публиката от тази година билетите за „Сцена на кръстопът“ се предлагат и онлайн чрез сайта на Пловдивския театър, както и на касата на Куфарчето в Мол Пловдив. 

Домакин на форума е Драматичен театър-Пловдив. То се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Община Пловдив, както и с щедрата подкрепа на главния спонсор Роза Импекс,  КЦМ 2000, KABILE, строителна компания "Маи-груп" ЕООД, „Атаро Клима”, „Димитър Маджаров”.

Вижте какво сподели най-новият член на Драматичен театър Пловдив – Стефан Вълдобрев за новата му постановка, която ще се играе на 11-ти септември на Камернца сцена:

Mediacafe.bg е медиеен партньори за 7-ма поредна година!

Цялата програма на фестивала може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар