Криво огледало: Пловдив обявен за първия град-олигарх в историята на цивилизацията

Това стана на официална церемония, на която Денис Родман връчи на кмета Иван Тотев статуетка, изобразяваща комар вдигнал тепе. Повод за невиждания триумф на майните над останалия свят бе фактът, че икономическото развитие на града достигна до такива размери, че пловдивчани започнаха да харчат излишъците си в развъждането на комари и грижата за тях (ВИЖ поече ТУК).

Да, това е така – заяви просълзен градоначалникът, моите съграждани са хора, обичащи флората и фауната. След като решихме проблемите с флората в градска среда, пловдивчани насочиха усилията си към опазването и развитието на фауната, в конкретика опазването на комарите. Ние също, като Община, опитвахме да увеличим популацията на вида, но само с нашите усилия бе трудно. Сега, когато духовното развитие на всички, живеещи под, над и около хълмовете достигна до ниво "нирвана", започнаха да се случат изумителни неща. Твърдо вярвам, че нашите комари заслужават доверие и ще се отплатят за грижите с чутовни кръвопролития.

Кметът бе подкрепен и от Йорданка Цонева, служител на общинската дирекция "Екология"

В интервю за "24 часа" тя разясни технологията, с която гражданите издигнаха Пловдив до първото място в света, в което човек и комар са приятели и живеят в симбиоза. 

Възрастна гражданка, излизаща от хранителен хипермаркет с четири тона суджуци, просълзена от умиление разказа, че това е дневната дажба на личните й комари, които отглежда в две саксии с петунии. "Трябва да се грижим за хайванчетата, зер и те душа носят". Разказът и продължи с това как три нощи не е спала, тъй като в последния ден преди получаване на пенсия, единият от комарите починал от глад, тъй като била купила само три тона от мръвката. "Съседите ме сочеха с пръст и ми крещяха – ми той умрял, ма – а аз нищо не можех да направя. Вече ще бъда по-пестелива и няма да допусна втори път този срам".

Според запознати това съвсем няма да бъде краят на възхода под тепетата. Вече се разработва план за подпомагане развитието на кърлежите и бълхите, а по-смелите твърдят, че с малко повече вложения дъждовните червеи около Марица биха достигнали размерите на средно голяма анаконда.

ВАЖНОНовата ни рубрика "Криво огледало" е хумористична и не цели да обиди никого, а да ви накара да се усмихнете.Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват "Криво огледало", защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

Всеки от вас може да изпраща до редакцията ни забавни коментари на мейл – news@mediacafe.bg, като най-добрите от тях ще публикуваме в "Криво огледало".

За автора

Вашият коментар