От какво ви е страх – от смъртта или от живота преди нея?

Един завладяващ спектакъл на Силвия Фурлан ни представи “Черната кутия“ във вечерта на 4 юни.

Pass/Ages показа по един приятен и хумористичен начин страхът на една жена да остарее. Страх от това да си позволи да премине през етапите на съзряване и да остави в миналото предишния си начин на живот.

Рождените дни обикновено са тези, които напомнят за миналото. За пропуснатите възможности и за факта, че няма да се върне онова безгрижно време на младостта! А подаръците от най-близките ни само ни напомнят, че вече сме преминали времето да се радваме на плюшени играчки.

Всъщност си обещаваме, че няма да остареем психически, че ще запазим младежкия си дух и начин на живот, но годините и тялото ни действат против нас. Страхуваме се, че ако си позволим да пораснем, годините ще се изтърколят, без дори да сме успели да им се насладим.

“Какво искам? Бих искала да съм направена от трайна пластмаса в Китай. Вие ще ме купите така или иначе. Бих искала да бъда презареждаща се. Бих искала да мога да бъда рециклирана. Никога няма да ме изхвърлите. Бляскава, евтина, пластмасова жена.“

До момента, в който не решим да бъдем такива каквито сме сега, а не тези които сме били в миналото, и не започнем просто да се наслаждаваме на живота си.

„PASS/ AGES“ е селектиран за Argot Off — rassegna di drammaturgia Contemporanea (Преглед на съвременната драматургия — Рим) и осъществен със съдействието на C.U.C. Trento, Centrale Fies (Dro) и Provincia Autonoma di Trento, Fondazione Cassa di Risparmio di Trento e Rovereto.

За автора

Вашият коментар