Родното производство на Дуенде отгледа цветето на любовта

Спектакълът “Монолог за двама“ на танцово студио Дуенде напълни Камерната зала на Драматичен театър Пловдив и направи публиката съпричастна на една любов, като част от програмата на Международния фестивал за театър и съвременен танц “Черната кутия“.

Един красив разказ за зараждането и трудното осъществяването на любовта между двама души. Изправен пред заобикалящото го множество на еднакви личности, човек намира един или двама открояващи се характера, които го карат да чувства и да изпитва. Но като всичко хубаво – не е толкова лесно да се впусне в емоцията си. Заобикалян и потискан от бремето на предишните си любови, човек се опитва да ги увие в пашкул и изхвърли, за да има свободата да се отдаде напълно на страстта.

По един прекрасен и изразителен начин “Монолог за двама“ напомни за реалността, когато двама души, решили да споделят един път, не винаги успяват да вървят в една посока. Вглъбени в своя егоизъм хората не умеем да се изслушваме и не виждаме истински същността на човека до нас. Това прави взаимоотношенията толкова сложни, любовта толкова трудна за осъществяване и толкова безнадеждно търсена. Защото цветето на любовта, разцъфва  тогава, когато спрем да виждаме всичко друго освен него – човекът с двете хубави очи!

Ще влезна тихо. Кротко ще приседна,

ще вперя поглед в мрака да те видя.

Когато се наситя да те гледам –

ще те целуна и ще си отида.

Из „Прощално“ на Никола Вапцаров

Танцово студио „Дуенде“ е създадено през 2011 г. с цел популяризиране и развитие на съвременния танц. Участва активно в културния живот на Пловдив със собствени и съвместни танцови проекти и пърформанси, организира поредица от уъркшопи в областта на съвременния танц, импровизацията и танц-театъра.

Спектакълът “Монолог за двама“ е вторият авторски спектакъл на хореографите Елена Здравкова и Ивайло Иванов.

Участват: Ивайло Иванов, Елена Здравкова, Боряна Тенгулова, Наташа Кюпова, Ева Станева, Ванеса Димитрова, Мария Минкова, Александра Куртелова

За автора

Вашият коментар