Пълен театър и смях до пръсване за Трите мечки в Пловдив

 АРТ, или как една картина разбива приятелства

Три мечки са избягали от столичния зоопарк и от повече от месец обикалят страната. Били са забелязани с голям бял бус да кръстосват знайни и незнайни пътища, да влизат в малки и големи градове, често се появяват на живо в интернет. Това са най-известните български мечки – Захари Бахаров, Юлиан Вергов и Владо Карамазов. И макар лятното им турне да е към края си, те вече планират още едно през есента, а театрите винаги ще ги очакват – пълни до пръсване и смеещи се до инфаркт.

Пред Лятно кино „Орфей“ часове преди представлението се бе извила опашка, а билетите отдавна бяха разпродадени. Причината – комедията АРТ, неведнъж ставала част от културната програма на Пловдив. По-рано същия ден един от актьорите – Владо Карамазов, подкрепи благотворителния търг за Ники, където сподели, че Пловдив категорично е неговият любим град и винаги се чувства особено щастлив да идва тук. Пожела скорошно оздравяване на Ники и побърза, за да не закъснее пред очаващите го пълни трибуни на Лятното кино.

АРТ е една история от модерния свят. И понеже модерно днес звучи като „върха на похвалите“, АРТ поставя в комичен контекст модерното изкуство, което се оказва просто един повод за тримата герои да извадят на повърността дълбоко скритите си чувства.

Захари Бахаров, Юлиан Вергов и Владо Карамазов играят трима приятели с дълго и здраво приятелство помежду си, когато в животът им се появява една картина. Да, мъжете могат да спорят и за картини, дори да се бият за картини. За модерни картини. Картината ще се опита и да сложи край на едно дългогодишно приятелство, провокираща прикриваните с годините тайни, несподелените опасения, умело скритите страхове. 

Дали хората, които започват едно приятелство, често „без да искат“, остават същите до края му? Как успяваме да приемем промените в приятелите си, и какво правим ако те не ни харесат? Правим ли компромис със себе си в името на приятелството, в името на общото минало? Тези вечни житейски въпроси актьорите обгръщат в комични ситуации и предизвикват един коктейл от емоции в публиката – замисляне, смях, натъжаване, и пак смях.

Редом до „Дакота“ и „Спанак с картофи“, „АРТ“ се утвърди в последните години като една от най-търсените и посещавани театрални постановки. А за Трите мечки остава само да успеят да посетят всичките си фенове в страната, което хич не е лесна работа.

За автора

Вашият коментар