Стайко Мурджев с премиера на „Турболенции“ по текстове на Камен Донев

Спектакъл по няколко пиеси на големия български актьор Камен Донев ще представи Драматичен театър – Пловдив на 11 септември в рамките на фестивала „Сцена на кръстопът

Сценичната композиция, режисурата, сценографията и костюмите са на Стайко Мурджев („Евридика в подземния свят”, „Дисни трилър”, „Когато гръм удари”, „Крал Лир”).

Автор на музиката е Петър Дундаков – носител на „Икар” за музиката на „Дисни трилър” и с номинация за „Аскеер” за музиката на „Евридика”. В ролите ще видим актьорите Елена Атанасова, Елена Кабасакалова, Мариана Йотова, Тодор Дърлянов, Стилиян Стоянов. Отличената с “Икар 2016” за дебют в “Сестри Палавееви” Мила Люцканова се завръща за второ участие в постановка на пловдивския театър. За младия Боян Арсов това ще е дебют на професионална сцена. В спектакъла ще вземе участие и Тони Карабашев, един от основателите на „Импро театър Ха-ха”. Силният актьорски екип се допълва и от Сотир Мелев, който спечели журито на кастинг, организиран от театъра.

Фрагментите, от които е изграден спектакълът, са част от парадоксалното ни живеене, парчета живот, свидетелстващи за наличието на по-особена логика от тази на ежедневието. Надяваме се да създадем сценичен свят с неповторим език, който да удивлява и усмихва, очарова и успокоява със своята неочаквана логика. Ще покажем паноптикум от характери, клоуни и типажи, напомнящи за живота около нас, но и противоположни на него, същества-антитези на тежестта на битието. Работим за спектакъл-надежда, спектакъл-дар, спектакъл-възможност за друг един, светъл и по детски чист живот”, споделя режисьорът Стайко Мурджев.

Стайко Мурджев е носител на награда „Икар” за дебют за режисурата на спектакъла “Пухеният”. Спектаклите му са носители на множество национални награди, а през 2012 г. постановката му "Откат" по пиесата на Захари Карабашлиев е представена на форума за нови европейски пиеси във Висбаден и печели наградата на публиката. Мурджев е щатен режисьор на пловдивския драматичен театър от 2010 г.

За автора

Вашият коментар