Сцена на кръстопът с театрален приз за Никола Добрев и КЦМ

Кметът инж. Иван Тотев връчи почетния приз на фестивала „Сцена на кръстопът“ на доц. инж. Никола Добрев

Председателят на Съвета на директорите на компанията „КЦМ 2000“ АД получи наградата на стилно парти в ресторант „Киноа“. С жеста на уважение фестивалният екип почете един от най-всеотдайните меценати на изкуството както в Пловдив, така и на други места в България. 

Благодаря ви са щедростта и помощта не само за „Сцена на кръстопът“, но и за много други инициативи, които подкрепяте, обърна се кмета към Никола Добрев

Наградите са важно нещо, но по-важна е културата на Пловдив.

Освен да я подкрепяме, трябва и да я използваме, за да повдигнем духа български", прие признанието на фестивала Никола Добрев.

В приятелски разговор в компанията на другите спомоществователи на „Сцената“ – собственикът на „Роза Импекс“ Димитър Георгиев, на „Атаро Клима“ Атанас Рогачев, на „МАИ груп“ Мирослав Илиев и Иванела Василева от „Ондулин“, инж. Добрев сподели философията си за мисията на бизнеса по отношение на културата.

Естествено е да помагаме. Фирмата ни е отделила за духовността няколко милиона лева. Притеснението ми е, че това усилие не е достатъчно, за да излекуваме болното ни общество, каза Никола Добрев.

Той и останалите гости на партито си спомниха за началото на „Сцена на кръстопът“ и мига, в който се е присъединил към меценатското общество на театралния фестивал. Тон за разговора даде глалвният спонсор инж. Димитър Георгиев.

"Спомням си началото. Беше 1995-96 г. Нямаше хляб и други най-необходими продукти, за да изхранваме семействата си. Живеехме в „Тракия“ и си спомням, че палехме огньове, докато се редяхме за насъщния пред магазините. Тогава при мен дойде Димитър Малашинов и ми поиска финансова подкрепа за фестивала. В същото време във фирмата се борехме да развиваме бизнеса и да осигуряваме заплатите на служителите. Независимо от това дадох средства, защото дарителството е присъщо на българина", разказа Георгиев.

Вечерта приключи с обещание, че меценатското общество ще продължи да работи за каузата на фестивала „Сцена на кръстопът“.

Сцената не пропусна да награди и големия драматург Константин Илиев – виж ТУК

Повече за 21-то откриване на Сцена на кръстопът вижте ТУК

Вашият коментар