Сълзи и много смях на откриването на Сцена на кръстопът (СНИМКИ)

Сълзи след голяма доза смях се изляха на 19-то откриване на Сцена на кръстопът в Пловдив. Добрин Досев, който се преобрази в строгия образ на руския командир Медвед, не скри емоцията си и се разплака след края на премиерата на Сестри Палавееви. Той, както и големият екип от близо 30 човека бяха аплодирани бурно дълго време от близо 600 човека в голямата зала на дома на културата Борис Христов снощи.  

Страхотното представление на Елена Панайотова накара по-възрастното поколение да си припомни позабравени мигове от тоталитаризма, а младите да се посмеят на гротесковите образи на партизаните и фашистите, които отчасти се сливаха с един добре познат сериал от екрана "Ало, ало".

В главните роли на красивите сестри Палавееви се преобразиха Боряна Братоева и Мила Люцканова, които изостриха трагикомичните действия на своята "бойна" група водена от бившия руски затвроник, а сега предвождащ командир на български отряд Медвед. Най-впечатляващ бе самият завършек на премиерата, който бе съпроводен с доста реалистична битка, а след нея и пресъздаване на засипване на телата на партизаните с белия сняг. 

За втори път на сцената видяхме и Александър Секулов – младши, който влезе в ролята на малкото вестникарче от Втората световна война. 

Страхотната премиера на "Сестри Палавееви", по едноименния роман на Алек Попов бе открита от директора на Драматичен театър Пловдив Кръстю Кръстев, а заедно с него на сцената излязоха зам-кмета на Пловдив Стефан Стоянов и Елиянка Михайлова директор на дирекция "Сценични изкуства и художествено образование" в Министерство на културата. 

Тази вечер Сцена на кръстопът продължава с премиерата на "Няма ток за електрическия стол" по Александър Секулов и режисурата на Лили Абаджиева. 

 

За автора

Вашият коментар