Театралните постановки се връщат в Пловдив през септември

Освен чаканият с огормен интерес 21-ви театрален фестивал "Сцена на кръстопът" предложенията за театрални постановки през септември се увеличават значително

На сцената на Дома на културата "Борис Христов" отново ще гостуват някои от най-хитовите театрални постановки, които ще подарят смях, емоция и незабравими срещи с любимите актьори

На 13-ти септември пловдивчани ще сенасладят на звездната суперкомедия от Артур Нюфийлд „Изневери в повече“. Под режисурата на Емил Марков на сцената ще излязат цяла плеяда от родни звезди като Христо Гърбов, Албена Михова, Евгени Будинов и Веселин Плачков. По всички личи, че публиката ще преживее една незабравима вечер, изпълнена с много, много смях.

Две съседски семейства се забъркват в куп комични ситуации , заради любов и няколко извънбрачни връзки. Всеки лъже всеки и никой не си признава. Любовниците скачат от единия на другия балкон на 11-ия етаж.

С пожара на думите и дълбочината на действието Мариус Куркински ще припомни забравените български традиции за добротворство и неусетната подмяна на ценностите в сегашната ни култура на 25-ти септември.

В “Черното пиле”, Мариус включва три разказа на Хайтов – „Мерак“, „Пазачът на овесената нива“ и „Черното пиле“. Актьорът споделя за него: "Много искам да се върна пак на това репетиционно, изучаващо място, където привикваш гласовете на Хайтов, душата на българина. В неговите разкази тя е много чиста и неопетнена, там хората не са нагазили в никакви отношения с комерсиалното, в същото време страдат от живота, но не се жалват, а го преборват."

"Безкрайно съм благодарен на Бог, че ми даде възможност да се завърна на сцената с постановка от такъв мащаб, отново с Хайтов и с по-голямо общуване с публиката. А след такъв спектакъл и такава среща се чувстваш човек. Това е много красива среща, това е смисълът на театъра – трептенията на човешката душа, без всякакви други пречки. Затова държа на театъра", искрен е актьорът. 

 

Статуетка и много аплаузи за Мариус на Деня на театъра в Пловдив (ВИДЕО)

Вижте и чуйте цялото интервю с Мариус Куркински за mediacafe.bg ТУК

За Резервации: 0894 611188, 0895619181

Следете mediacafe, за да сте информирани за хитовите театрални постановки в Пловдив!

Вашият коментар