Стани част от НОЩ/Пловдив 2017

Фондация „Отворени изкуства” търси своите инициативни доброволци за „Нощ/Пловдив 2017. Като доброволец на „НОЩ/Пловдив” ще имаш възможност да се потопиш в едно от най-големите културни събития в страната, да го опознаеш в цялата му динамика и разнообразие, да изпиташ себе си и уменията си.

КАКВИ ХОРА СЕ ТЪРСЯТ:

Помощник-уредници: подпомагат участниците в Нощта по време на събитията; насочват и информират посетителите на конкретната локация; отговарят за гладкото протичане на събитията и доброто настроение.

– Отговорници брандиране: влизат в рекламната кампания на Нощта с разпространение на материали и директна връзка с участниците.

– Помощници на артисти: помагат на творците за реализацията на артистичните им проекти.

– Отговорници инфопункт – информират публиката за акценти в Нощта, отговарят за печатните материали и сувенирите на фестивала

КОГА?
Общ период: 30.08.2017– 17.09.2017 (индивидуален за всяко от направленията)
НОЩ/Пловдив 2017: 15.09.2017 – 17.09.2017

КАК МОЖЕТЕ ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ?
Ако ти допада идеята да се потопиш в света на изкуството и да видиш нещата „от кухнята“, изпрати ни:
– CV
– снимка
– кратка мотивация, в която ни споделяш какво те привлича във фестивала
– уточнение за желаната от теб позиция
Имейл за участие: volunteers@openarts.info
Крайният срок за кандидатстване е 28.08.2017.
Ще получиш обратна връзка до седмица!

ЗА КОГО Е ОБЯВАТА?
За всеки, който иска да предизвика себе си, да натрупа организационен опит, търси приятна компания на хора със сходни интереси и е готов е да върши пълноценна работа! Ако се адаптираш лесно към промяната, отговорен си, умееш да работиш под напрежение, разпределяш времето си правилно – тук е твоето място да развиеш потенциала си и да откриеш нови приятели.

КАКВО ТЕ ОЧАКВА КАТО СЕ ВКЛЮЧИШ? 
(освен най-дългите септемврийски нощи)?
– Кратко обучение
– Мотивиращи работни срещи
– Динамична и предизвикателна работна среда
– Интересни и разнообразни контакти
– Сертификат за осъществен доброволен труд
– Сувенири на „Нощта“

И още:
– Придобит организационен опит
– Поглед отблизо върху работата на български и международни артисти и куратори с възможност за комуникация и работа с тях
– Усъвършенстване на умения за работа в екип, в динамична среда

Пловдивската нощ - студена, страстите топли (СНИМКИ)

Фестивалът „Нощ на музеите и галериите“ се провежда за първи път в Пловдив през 2005 г. Форматът стартира по инициатива на Веселина и Катрин Сариеви – основатели на галерия SARIEV. По-късно двете създават и фондация „Отворени изкуства“, базов организатор на Нощта.

Подобно на други „бели нощи“ по света, концепцията е за среща на публиката с артисти, изкуство и култура в нетипичните вечерни и късни среднощни часове. През 2005 г. броят събития в програмата е около 20, а аудиторията посетила Нощта около 3000 души. Още тогава форматът прави културна революция като за една вечер успява да удвои и утрои годишната база посещения в някои от големите музеи и галерии на Пловдив. Нощта бързо се превръща в едно от най-разпознаваемите пловдивски събития, очаквано и посещавано от публика от цялата страна.

Вашият коментар