Пловдив – домакин на музикален младежки фестивал през септември

Музикален фестивал ще събере на една сцена млади изпълнители от цяла Европа

Музикален фестивал за съвременни млади изпълнители от Европа и България ще огласи Пловдив в началото на септември. Първото издание на „Plovdiv Fresh Music Festival“ стартира на 7-и и ще продължи до 9 септември.

Събитието ще събере талантливи млади музиканти под  тепетата, а организаторите имат амбиции събитието да се превърне в своеобразна нетрадиционна платформа за различни жанрове музика – „Намеренията ни са „Plovdiv Fresh Music Festival“ да стане ежегодно културно събитие на Пловдив и Мюнхен за представяне на млади европейски композитори и изпълнители“, каза Снежа Матюсън.

Първият фестивален ден на започва на Античния театър с голям концерт на световно известния Баварския младежки мандолинен оркестър. Младите музиканти от Мюнхен пристигат за участие във Фестивала с финансовата подкрепата на „Гьоте – институт“ в Германия. На сцената на Античния театър ще звучат обичани класически произведения и ярки образци на съвременната и развлекателната музика

Вторият ден на фестивала ще се проведе в Културен център „Тракарт“, на 8 септември. В програмата са включени произведения на млади композитори от България и Германия, които ще концертират съвместно с музиканти – възпитаници на Национална Музикална Академия „Проф. Панчо Владигеров” – София.

Закриването на „Plovdiv Fresh Music Festival“ ще бъде на 9 септември в емблематичното за младите „Bee Bop Cafe“, което ще събере пристрастените любители на джаза и стила „джем-сешън“. Почитателите на импровизацията и свободното музициране ще чуят аранжименти на известни джаз-стандарти, оригинали и обработки на познати парчета от различни стилове в изпълнение на младите таланти Александър Матюсън (пиано), Клаас Краузе (китара), които ще свирят заедно с местни музиканти.  Вечерта ще завърши с отворен „джем-сешън“.

Билети ще се продават на място, онлайн-продажбата на билети ще бъде отворена през средата на Август.

За автора

Вашият коментар