Театър на отговорността в началото на октомври в Пловдив (ПРОГРАМА)

„Театър на отговорността Форум 2017” ще бъде първият реализиран проект на новосъздадената платформа за документален, социален и политически театър

Театър на отговорността представя първото си събитие – "Театър на отговорността – Форум 2017". Събитието включва три документални представления; работилница за документален театър с ръководител доц. Възкресия Вихърова и участието на студенти от актьорско майсторство от ПУ “ Паисий Хилендарски“; семинар на тема " Социалният аспект на театъра". Събитията ще се проведат на различни места в град Пловдив – Драматичен театър Пловдив, Куклено-драматичен театър Hand, ПУ " Паисий Хилендарски" и Петното на Роршах.  

Социалните функции на театъра и на изкуството са от особена важност за посоките, в които поема едно общество. В много ситуации държавата, институциите и медиите отказват да вземат отношение и да поемат отговорност към определени проблеми. В тези случаи театърът се превръща в липсващата институция, която търси решение на дадения проблем. „Театър на отговорността” е отворена платформа за всички, които искат да насочат артистичните си умения в посока на това да заявят своята позиция спрямо проблемите, които съзират. Да предложат алетернатива на реалността, в която живеем.

Локациите, на които ще се осъществят събитията от 3-ти до 08-ми октомври ще са: зала „Компас”- ректорат на ПУ „Паисии Хилендарски”, “ZOOM” зона- ДТ „Н.О. Масалитинов”, Куклено- драматичен театър „ХЕНД”, Клуб „Петното на Роршах”- „Посткуллтурна сцена”.

ПРОГРАМА:

03. 10 “ БЕЗСЪЩНОСТ” – Институтът на боклуците 

Реж. Борис Зафиров
Участват: Благой Бойчев, Ирина Андреева, Милена Ерменкова, Ованес Торосян
19:00 часа, ZOOM ZONE  ДТ “Н.О. Масалитинов"

 

05.10 “ПРЕМЪЛЧАНОТО РАЗКАЗАНО” – НБУ
Реж. Възкресия Вихърова
Участват: Диана Спасова, Добриела Попова,
Росица Гевренова, Яна Грозданова
19: 00 часа, Куклено- драматичен театър Hand
 

06. 10 “ ЛОШИ ДЕЦА”  – Театър “ Реплика”

Реж. Благой Бойчев
Участват: Боряна Пенева, Ваня Богданова
19:00 часа, “ ZOOM ZONE”, ДТ “ Н.О. Масалитинов”

07.10  – “СОЦИАЛНИЯТ АСПЕКТ НА ТЕАТЪРА”

Семинар с участието на проф. док. Калина Стефанова(НАТФИЗ), проф. д. и. н. Камелия Николова(НАТФИЗ), доц. Възкресия Вихърова(НБУ), доц. Ваня Лазарова(ПУ), ас. Ивана Колева(ПУ), Борис Зафиров (Институтът на боклуците), Благой Бойчев (театър Реплика), Ованес Торосян (театър Реплика);
12:00ч, зала „Компас” – ПУ „Паисий Хилендарски”

08.10  – Представяне на резултатите от работилницата „ ДОКУМЕНТ, СЦЕНАРИЙ, СЦЕНА" от 19:00ч Петното на Роршах.

За автора

Вашият коментар