Ужас! Две жени – един спектакъл по недействителен случай

Авторски спектакъл на Ивелина Колева и Росица Иванова 

Една квартира. Една маса. Едно легло. Една баня. Две жени…

И един чайник.
Кои са? Какво са? Как?
Трагикомичен ужас? Вледеняващ фарс? Или наопаки?

Идеята за спектакъла „Ужас! Две жени“ се ражда по повод празника Хелоуин и настроението, което носи той, като интерпретация на „маскарада“, като не просто шоу за празника, а един малък театрален спектакъл.

И ето,че на 31.10.2016 година „Ужас! Две жени“ събра своята публика в клуб „Библиотеката“, Пловдив. Преобладаваха празничното настроение, шоуто, музиката и закачките с известни филми на ужасите, но зрителите оцениха и театралния елемент с много аплодисменти и позитивни реакции

Година по-късно младият творчески екип „Lumen“ към Център за изкуства и себепознание „Пълдин Арт Клуб“ придават нов облик на това събитие в един пълнокръвен театрален спектакъл. Жанрът е съчетание от театър на ужасите, фарс, комедия и пародия.

Историята е разказана чрез театрални етюди, разиграни от две млади актриси, които са в ролите на съквартирантки – ярки противоположни образи от съвремието. Конфликтът между двете жени нараства с постоянните сблъсъци на навици, стереотипи и мироглед чрез простото на пръв поглед ежедневно съжителство. Той прераства в абсурдни, дори фантастични ситуации. 

В „Ужас! Две жени“ ще видите цитати и герои от най-известните филми на ужасите,  понякога поставени в различни нелепи ситуации и места. Ще ви разсмеем с безумието и абсурда в живота на две жени, а може би и малко ще ви поизплашим. Ще се потопите в света на театъра и киното, на страшната комедия и смешния ужас.

Сектакълът ще се играе на 17-ти и 118ти ноември 2017 година от 20:00 часав Sound trap. Incubatror,  Kanape – Vibrant media ул. Братя Пулиеви №1. 

  • Сценарии, сценична визия и актьорска игра: Ивелина Колева и Росица Иванова 
  • С нелюбезното понякога съдействие на:  Румен Караманов
  • Вход/ Изход : На шапка ( или на литър )

За автора

Вашият коментар