Фоторазказ за живота между Непал и Самсара

„Между Нирвана и Самсара" е един подробен фотографски разказ – изложба на Атанас Куцев в Creative Corners на Инкубатор. 

Младият пловдивчанин ще представи за първи път своите уникални твроби в родния си град в изложбата „Между Нирвана и Самсара", която разказва за живота на Изтока, за ежедневието на монасите и местните жители, за безвремието и духовността. 

Изложбата „Между Нирвана и Самсара“ разказва истории от улицата, от манастира, истории за щастието и бедността, за необременеността, за духовността и глобализацията. Непал и Индия са популярни дестинации за доброволци, за хора, които се занимават с йога и медитация, за търсещите различен път и различно усещане в живота си. Културните и социалните различия могат да са шокиращи, но тези места ни учат на много – за отношенията между хората и животните, връзката с природата, преходността на материалното.

Наско е роден в Пловдив през 1990 година, завършва  журналистика в Софийския Университет през 2013 година, а с фотография и операторско майсторство се занимава вече трета година. През миналата година посещава Непал, където преподава английски език на будистки монаси в Катманду. Оттам тръгват и неговите зашеметяващи истории на живот на местните жители, които живеят откъснати от модерния свят, а той заснема живеейки заедно с тях. 

Елате на откриването на изложбата „Между Нирвана и Самсара“ на Атанас Куцев на 12.09 от 20 часа в Creative Corners на Инкубатор, осъществeна с подкрепата на младежкия портал за култура MediaCafe. Адресът е Капана, ул. Братя Пулиеви 4, а входът откъм Art Salon.

Изложбата е представена за първи път в пространстовото на Photosyntesis в София при изключителен интерес. А сега ще стане достояние и в Пловдив от 12.09.

Начало 20:00 часа

Място: Creative Corners, Инкубатор (срещу Мармалад)

Основен медиен партньор е mediacafe.bg

Вашият коментар