Французин спечели Европейскто по Beatbox в Пловдив (СНИМКИ)

Актуалният френски шампион по Beatbox Wowaad спечели Европейското първенство, което се проведе в Пловдив, в петък на сцената на клуб Библиотеката. На финала френският представител се пребори трудно над англичанинът Sid FX.  

Европейското трябваше да се състои на Центъра на бъдещата Европейска столица на културата през 2019-та, но заради деня на траур (петък) организаторите от Upper изместиха събитието в арт клуба над "Римския стадион".

"Общо 16 представители от 9 страни се състезаваха в една от най-престижните битки на световната сцена, като в града под тепетата дойдоха едни от най-известните имена", сподели основния организатор Александър Митов за mediacafe.bg. 

България и Франция са водещи страни в момента по beatbox, затова и основните участници – общо 7 бяха от наша и френска страна. Останалите състезаели дойдоха съответно от Холандия, Румъния, Швейцария, Англия, Гърция, Люксембур и Австрия, каза Александър Митов. 

Партито премина под огромен интерес и уникални емоции. Шампионът от 2013-а година на България – Dynamic постигна голям успех, достигайки до полуфиналите, елиминирайки известн имена на 1/8 и 1/4 финалната фаза. Той е и един от най-бързо развиващите се бийтбоксери през последните години.  

На сцената се качиха общо 3-ма световни шампиони – добре познатите Скилър и Печенката, както и швейцарецът ZeDe, световен шампион от 2009 година.

Част от събитието стана и Bee Low, който бе жури заедно със Скилър и ZeДe. Немецът се изявявше и като водещ на събитието. Той е един от най-влиятелните фигури в бийтбокса и организатор на най-престижното състезание световно първенство по бийтбокс 

Най-зрелищния showcase според публиката обаче бе на Skiller, който разцепи публиката. През последните години Skiller премина на едно доста по-високо ниво от батълите и вече се доказва на световната сцена като жури. 

ВСИЧКИ СНИМКИ OT STREET MASTERS МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ В САЙТА PLOVDIVCLUBS.COM

Относно Графитите на Street Masters вижте в Галерията на Graffiti.bg 

Видео от Battle на 4.10 В Цар Симеоновата градина може да видите тук: 

Фотограф: Pink Tsonk

За автора

Вашият коментар