Френски скулптор изследва звуците тази вечер в Петното на Роршах

Докато някои младежи все още се търкалят след тежките и дълги празници, други не спят, а подготвят първите си изяви за 2015-та година. Става въпрос за фестивала Alter-Native, който се роди в края на септември миналата година, а през ноември влезе в своя апогей с голямата инсталация B/W на центъра в града под тепетата по време на фестивала Empatheast.

Днес третото му издание слиза под земята, за да представи концептуална музика и изкуство. Организаторите разкриха за mediacafe, че вечерта ще започне с кратко представяне на арт-инсталацията B/W – концепция и замисъл малко след 20:00 часа.

30 минути по-късно на сцената на Петното ще се качи скулптора Antez от Франция. Той е и перкусионист, който изследва звука чрез физическото му възприемане. Отначало използва чинели, но бързо започва да търси всякакъв вид предмети, като често открива обекти с различен състав, които след няколко трансформации изкарва различно звучене.

На сцената на Петното ще се качи и Боян Аврамов, който ще изнесе кратка лекция относно експерименталната музика за запознаване с възникването и основни похвати в генерирането на звук. Той ще представи и своя проект Teeth of Divine.

СНИМКИ от Alter-Native можете да видите ТУК.

Повече за инсталацията B/W вижте ТУК и ТУК.

За автора

Вашият коментар