Мрак и хаос завладяха пловдивската публика преди Великден (СНИМКИ)

Копа Капана домакин на първото си международно хардкор събитие под тепатата

Feast of Insanity (Пловдив), Резервен План (Пловдив), Eaglehaslanded (Русия) и Deer in the Headlights (Босна и Херцеговина) – четири банди, които са абсолютно различни една от друга, но обединени от стилово разнообразие за една вечер.

Сцената се оказа малка за всичките шестима от Feast of Insanity, като част от тях помолиха за празни касетки от бира, които да използват като продължение на сцената. Въпреки, че са сравнително млада банда и им се падна нелеката задача да открият събитието, клубът беше пълен по време на целия им сет. Много млади хора, които искрено се забавляваха на бруталните им парчета.

Втори бяха Deer in the Headlights. Без дори да се представят, босненците започнаха с едно около 10 минутно парче, чийто мрак и шум напълно смая присъстващите. Много от тях също така недоумяваха как крехката дама-вокалист на босненската банда успява да изтръгне такива гневни крясъци.

Публиката бе учудена, но ни най-малко не се обиди от факта, че вокалистката през цялото време бе с гръб към тях, тъй като бяха музиката на Deer in the Headlights "говореше" достатъчно и правеше всяко "заиграване" с публиката излишно.

След тях бе ред на трите момчета от Eaglehaslanded. Очевидно беше, че много от присъстващите не бяха подготвени и дори не успяха да осмислят това, което се случи. Неописуема енергия, и зверски хаос, сътворен от едва трима човека. Почти неосезаеми паузи между парчетата, повечето от които бяха с продължителност не повече от минута и половина. По средата на техния сет публиката като че ли се поосъзна, тъй като няколко човека се впуснаха в странни, некоординирани танци. Напълно в синхрон с музикалната атака на Eaglehaslanded. В края, момчетата дори бяха извикани на бис, което единствено доказва, че успяха да въздействат положително на присъстващите в клуба.

Концертът беше закрит от местните любимци Резервен План, които не бяха свирили в своя роден град от 2013 гoдина. По време на около 30-минутния си сет, публика и група се превърнаха в едно, тъй като посетителите на Копа Капана не спираха да пеят заедно с Мишо, вокалистът на Резервен План, който с радост споделяше микрофона с всички.

Няколкото кавъра на чужди и местни хардкор групи допълнително вдигнаха градуса на настроението. Приятно впечатление направи факта, че някои от членовете на гостуващите групи също стояха отпред и искрено се забавляваха с останалите.

Събитието приключи малко след полунощ, след което чуждестранните гости натовариха обурдването си на своя ван и се отправиха директно към Истанбул, което беше следващата спирка от тяхното източноевропейско турне.

Всички снимки може да видите сайта Plovdivclubs

Вашият коментар