Новата арт-сцена на Пловдив Sond Trap изкрещя за глухите (ВИДЕО и СНИМКИ)

Интересна, запомняща се, вдъхновяваща и експлозивна, всичко това е само една малка част определенията към новата арт-сцена на Пловдив, наречена Sound Trap. 

Тя е различна, затова е арт. Сигурени сме, че на всяко нейно събитие ще намирате по нещо ново, познавайки сравнително добре създателите й. А те са точно такива – иновативни, смели, дръзки, търсещи различното и работещи с младите. Запомнете тези две думи – РАБОТЕЩИ С МЛАДИТЕ. Не просто целящи да си напълнят клуба за сметка на вас, а търсещи пътя към успеха, together

И не се учудвайте, че точно тази галерийно-музикална феерия ще бъде насочена към вас. Защото вие създавате, а други ценители на културата рушат, докато изграждат, малкото останало културно наследство на града ни. Но както и да е, сега си говорим за Trapa-a. 

Вече бившият Пъзел (за тези, които го познават като такъв, за другите той сигурно никога не е съществувал) си има ново име, нова визия и мисия.  

За тези, които по една или друга причина пропуснаха да отидат на откриването на 28-ми март, се получи страхотно парти с много танци и музика, подбрана естествено от диджеите Skill и Selektor Stilian Love & Happiness Music. 

Интересно е, че събитието беше съпроводено и от изложба, наречена на откриването на пространството – The Push Opening!, в която се включиха много дизайнери, невероятни потенциали, които направиха изборът на победителя в конкурса много труден. В крайна сметка публиката отсъди и партито се получи чудесно.  

"Мисията ни е да създаваме творчески капацитет в града и когато дойде време светът да гледа към Пловдив през 2019 година да му покажем колко талантливи хора се раждат в най-стария град на Европа", написа в сайта на Инкубатор създателя Стефан Горанов

"Този проект е любимият ни в Инкубатор, защото даваме достойно място на младите творци в нашия град, да си имат тяхната сцена, на която да се развиват и да се представят пред широката публика. Планът, който сме заложили не е просто да им дадем място, а по-скоро искаме да им дадем подкрепа по пътя, който трябва да извървят до голямата сцена.", добавя още Стефан. 

Самите групи, състави, трупи и артисти като цяло могат да представят на сцената и на публиката своите артистични постижения, като в Sound Trap да организират представленията и концертите си през седмицата. Те трябва да стартират след 18 часа и да продължават до 22 часа. Ще могат да се представят практически уъркшопове, дискусии и срещи, които да бъдат в полза на прохождащите автори, като ще могат да се срещат и обменят опит и идеи с вече утвърдени авторитети в различните сфери.

Sound Trap ще дава възможност на творците да се включат в график, който да дава възможност да се използва оптимално пространството за репетиции и много други инициативи през деня. "Възможностите за работа с младите хора са много и ние сме на разположение да им помагаме с пълни сили", сподели още Стефан Гоарнов.

"Освен сцена, им предоставяме достъп до много полезни за тях събития свързани с обучения, творчески срещи с успели артисти и много възможности за мениджмънт на това което създават. Очакваме всички творци, които имат желание да участват в този проект да се свържат с нас. В уикендите пък Sound Trap се превръща пространство за специални музикални събития", добави още той. 

Вижте видеото от откриването на Sound Trap:

За автора

Вашият коментар