The Balkan OG’s Night в Библиотеката този уикенд (ВИДЕО)

Истинският ХИП-ХОП не само че е жив, а и рита!
 
Можеш да провериш това на 25-ти април в Пловдив в поредната Балканска хип-хоп среща, организирана в града под тепетата от Affirmative Re-Action. Цяла нощ на сцената на клуб Библиотеката ще бъдат четирима от основните строители на хип-хопа на Балканите по направления deejaying и emceeing или с други думи част от хората, които направиха хип-хопа куул на Балканите. От техните грамофони и микрофони ще гърми мощна селекция от качествен ъндърграунд хип-хоп от Балканите и целия свят.

  

Първият от изпълнителите на The Balkan OG’s Night е Pikisipi – един от MC-тата, съоснователи на легендарния и най-влиятелния македонски хип-хоп колектив SAF. Той пристига в Пловдив след като по-рано през април месец крюто празнува 15-годишнина от създаването си и за първи път след дългогодишен период на отсъствие ще излезе на сцената в Македония в пълен състав – Pikisipi, DJ Goce и Smilen. Известен освен като MC, Pikisipi е и DJ Dimitri od Chair, първият резидент хип-хоп DJ на македонската клубна сцена.   
 
Вторият изпълнител в рап-програмата е Vido от Македония, известен като Кума На Балканския Рап. Познавачите на хип-хопа от нашите страни добре знаят Vido от времето, когато Klan Istok извади раперите от криза. Той започва своята кариера в групата Puka Kozmetika, а по-късно заедно с Boro OG създава Poinakov Stil. След напускането им на Klan Istok през 2006-та, се формира продукцията G-Madda Funk, която внася свежест на македонската хип-хоп сцена. През годините Vido излиза на много различни клубни сцени и като солов изпълнител, и заедно с Klan Istok взема участие в по-големи музикални събития – Balkan Hip-Hop Fest No Borders в София, на концерт на Jeru The Damajа в София през 2004 и в Скопие през 2005 и много други. 

Третият изпълнител е много добре познат на пловдивската публика. Това е Podnulevia, който през 2011 навърши 15 години на рап-сцената и на следващата година издаде последния си самостоятелен проект – Майна Bass. Преди това има издадени още 3 солови албума.  

Това ни довежда до четвъртия изпълнител, който също е ключова фигура в създаването на Ударната Група и в развитието на хип-хоп сцената в България като цяло. DJ SKILL е човекът, който не спира да я разнообразява с музиката си, участва в продуцирането на тракове на поне от половината ти любими български рап изпълнители и има голям дял в алтернативните музикални събития в културната програма на Пловдив и в други големи градове. 
 
Пълната информация за партитото и артистите може да видите в сайта за Нощен Пловдив

За автора

Вашият коментар