15 години Националното представителство на студентските съвети

Националното представителство на студентските съвети ще отбележи своя 15-годишен юбилей в периода 26 – 29 март в град Плевен с домакин Медицински университет – гр. Плевен. Над 300 студента от почти всички висши училища, ректори, министри, народни представители, представители на областната и общинска власт, национални и местни младежки организации, партньори и други се очаква д априсъстват на събитието.

Създадено през 2000г. в гр. Свищов, днес, 15 години по-късно, НПСС е водещ студентски орган. Орган с утвърдени позиции не само сред студентите и младите хора, но и добре разпознаваема марка сред обществото.

Тържественото Общо събрание и удостояване с почетни плакети ще се проведе на 27 март 2015 година от 17:00 ч. в Драматичен театър „Иван Радоев” гр. Плевен.

В рамките на събитието студентите на България ще обсъждат актуални проблеми на висшето образование. Очаква се да бъде изработен документ, въвеждащ стандарт за качество в студентското самоуправление.

На 28 март 2015 в Медицински университет гр. Плевен ще се проведе тържествено Общо събрание, на което ще присъстват изявени лидери, които през години са утвърждавали и развивали НПСС и в последствие са доказани специалисти в своята област. Ще се проведе и благотворителен футболен турнир.

Средствата, набрани от участниците в турнира, ще бъдат инвестирани в учредяването на стипендиантска програма за подкрепа на талантливи ученици, студенти и млади учени, работещи по инициативи и проекти с потенциал за иновационно развитие на българското образование и наука.

За автора

Вашият коментар