Да си чужденец в Пловдив не е толкова зле (СНИМКИ)

На 19-ти ноември JCI Plovdiv за пореден път събра под един покрив повече от 120 българи и чужденци на организираното от тях събитие Language café.

Оказва се, че да си чужд гражданин, предимно студент в града под тепетата не е било толкова зле, даже напротив. Хората от другите Европейски държави предизивикват интерес сред младите хора у нас и често са подложени на много въпроси от тях. За това гостите да са добре се грижат от младежката организация на JCI (Junior Chamber International).

За място на езиковата среща този път младежите избраха за пореден път клуб „Библиотеката“. В неангажираща и неформална обстановка  всеки един от присъстващите имаше възможността да практикува определени езикци, с цел да подобри чуждестранните си езикови умения, докато се забавлява, за което организаторите се бяха погрижили добре.

JCI Plovdiv изненадоха гостите на събитието с групови игри, тематични коктейли и quiz, на който се съревноваваха интернационални отбори, което направи атмосферата още по-приятна и даде възможност за създаване на нови контакти с хора от цял свят. На Language Café присъстваха чужденци от различни краища на света и студенти по програмата Erasmus+, които в момента са в Пловдив. Сред тях бяха представители от Англия, Испания, Германия, Франция, Италия, Гърция, Турция, Грузия, Армения, Украйна и др.

“Мисля, че е чудесно да имаш възможността да практикуваш теорията и граматика, която си учил в училище и да можеш да упражняваш езика. Вашето събитие е супер„ споделя Янис от Германия.

JCI Plovdiv плануват да превърнат Language café в традиция и да допринесат за развитието на културния живот в града под тепетата, за което работят много усилено, организирайки безплатни бизнес и културни мероприятия всеки месец. Следващото събитие „Първи стъпки в бизнеса” ще се проведе в Техническия университет в Пловдив на 28 ноември, където ще срещне успешни предприемачи с хора, които искат да стартират собствен бизнес.

,Видео на единия от лекторите в Първи стъпки в бизнеса – Константин Василев

 

Още информация за предстоящото Language Café, както и за други проекти на организацията може да намерите тук, както и на сайта на младежката организация.

Повече за събитията на JCI със СНИМКИ и ВИДЕО вижте ТУК

Вашият коментар