Флаг парад за Деня на Европа в Пловдив (СНИМКИ)

Младежи от различни националности и етноси, както и Еразъм студенти направиха символична обиколка с флаговете си в града под тепетата.

Облечени и нарисувани в цветовете на националните си знамена на своите държави те промотираха програмите за мобилност – „Еразъм+”, междукултурното единство, разбирателство, толерантност и човешки ценности, следвайки мотото на ЕСН – обединени в многообразието и многообразие в единството.

Флаг парадът на младежите започна точно в 11:30 часа под възгласите на химна на Европа, от Римския стадион по цялото протежение на главната улица и  завърши пред паметника на Гюро Михайлов. 

ЕСН Пловдив е доброволческа студентска организация, която е част от най-голямата студентска доброволческа организация в Европа – ESN International, която има повече от 15 000 активни доброволци, помагащи на повече от 155 000 Еразъм студенти всяка година и  представена в 37 държави.

Организацията се занимава с подпомагане на Еразъм студентите, които идват на Еразъм в Пловдив. Организира различни събития, като флаг паради, междукултурна нощ, европейска вечеря и екскурзии до различни части на България.

Флаг парадът бе организиран с активната подкрепа и съдействие от Националния алианс за работа с доброволци (НАРД). 

 

За автора

Вашият коментар