Изсипаха 11 литра вода в студа върху новия председател на AIESEC Пловдив

Пловдивчанинът Найден Рашков ще е новият председател на AIЕSEC Българи, а мандатът му ще започне от юни месец

И по традиция всички разбират кой ще е следващият председател, като се полива с 10 литра вода (в нашия случай с 11 литра)

В последните две години най-голямата студентска организация в света – AIЕSEC се разраства из цялата страна, като все повече млади хора, сега вече и на гимназиална възраст, се присъединяват към секцията в Пловдив. Все повече от младото поколение, между 18 – 29 годишна възраст се интересуват от това какво точно се случва в техния град, по света и започват да търсят възможности за развитие и начин да помогнат на обществото, в което живеят.

Найден Рашков е бивш председател на пловдивския клон. Днес той има за цел, след постъпването си като председател на AIESEC България, да наблегне върху установяването и развитието на младежкото движение Youth Speak, което цели да хвърли светлина върху проблемите, които младите хора виждат в света днес. Нищо обаче няма да е истинско, ако пловдивачанинът не запази ядрото на организацията, ценностите, мисията, както и вярата, че всеки млад човек може да развие лидерския си потенциал, смята самият той. Надява се една от промените да бъде привличането и присъединяването на сега завършващи гимназисти и у тях да се изгради съзнание на активни граждани, които ще спомогнат за допълнително развитие на AIESEC България, и които ще станат лидерите, от които страната ни има нужда.

Междувременно тази неделя /24.01.2016/ в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" се състоя представяне и избори за местен ръководител за секция на AIESEC под тепетата,а специален гост бе именно Найден. Симона Вълкова и Ангел Станчев са двамата, които са готови да отдадат от личното си време и таланти, за да подпомогнат и развият клуба, така че да върнат доброто име на организацията. Двамата са на 21 годишна възраст и са твърдо решени да разпространят „какво е AISEC всъщност?“ из града, започвайки от ПУ-то, като се надяват да привлекат още повече млади хора към организацията.

А новият председател разбра новината по традиция, каот бе полят с 11 литра вода. Това се случи в най-студения ден в годината, но за него не бе никакъв проблем да премине през изпитанието. 

Симона и Ангел са силно мотивирани и убедени, че участието им в AISEC ще им помогне, както в образователно и професионално, така и в личното израстване и имат за цел да докажат, ръководейки чрез личен пример, че наистина е така.

AIESEC ще започне да набира членове в цяла България и приканва младите хора да станат част от организацията, за да могат да развият лидерския си потенциал и в реалност заедно да работят по-усърдно за едно осъществимо по-добър бъдеще. Можете да се присъедините към организацията, като попълните апликацията ТУК

AIESEC е световна младежка организация, която спомага за развиването на лидерския потенциал в младите хора чрез междукултурен обмен. Наблягат на 4 значими качества: самоосъзнатост, умения за разрешаване на проблеми, умения за вдъхновяване на околните и умението да бъдат граждани на света. Умело развили тези качества, младите днес ще са тези, които светът има нужда утре.

За автора

Вашият коментар