Младежите от Пловдив 2019 се представят утре в Симеоновата градина

Национален младежки форум обяви подкрепата си към младежката група, сформирана от Фондация ПЛОВДИВ 2019 и Фондация “Музикална младеж” за провеждането на първото по рода си младежко изложение в Пловдив, посветено на кандидатурата на града за Европейска културна столица през 2019 година. В организацията на събитието активно се включват членовете на НМФ МСМРБ и техния МИКЦ-Пловдив област, Сружение на младите психолози в България “4ти април” – клон Пловдив, пловдивския клон на Сдружение "Младежки глас" и mediacafe.bg
 
Събитието е планувано точно за деня на Христо Ботев в "Цар Симеонова градина" (Градската градина на Пловдив), от 11:00 до 16:00. Местни младежки организации ще имат възможността да представят себе си  (с какво се занимават, в каква сфера са техните дейности и какви инициативи имат). Целта на изложението е да събере и запознае активни млади хора от различни организации, които да обменят опит и добри практики от своите дейности, както и да се подпомогне тяхното обединяване около общи позиции, цели, интереси и инициативи.

 

Изложението ще е отворено за всички жители и гости на града, което ще допринесе за популяризирането на младежките инициативи и припознаването на младежките организации, като структури, в които човек може да се развива правейки нещо интересно и полезно за обществото.

В рамките на изложението ще се проведат още няколко инициативи като игри и творческа дейност за деца от началните и средни училища по повод 1-ви Юни – Денят на детето.

След провеждането на изложението е предвидена среща, която има за цел да дискутира възможностите за сътрудничество между младежките организации в града. За да даде пример за активно сътрудничество между младежките организации на национално ниво ще присъства и председателят на Национален младежки форум Веселин Илиев.

За автора

Вашият коментар