Младежките организации се срещнаха с посланика на САЩ Джеймс Уорлик

Доброволчество, гражданско образование и предприемачество ще бъдат основните направления в сътрудничеството между Национален младежки форум и посолството на САЩ в България.
Днес, 18.01 се проведе среща между Национален младежки форум (НМФ) и н.п. Джеймс Уорлик, посланик на САЩ в България. Тя имаше за цел да представи най-голямата младежка платформа в България и определи основните посоки на сътрудничество между България и САЩ в областта на младежката работа и политики. Бяха дискутирани темите, по които НМФ работи и определя като приоритети, засегнати бяха възможностите за популяризиране на доброволеството в България, като начин за развитие на компетенции и умения у младите хора. Въвеждането на гражданско образование е друга тема, по която НМФ търси съдействие от САЩ, както и възможности за предприемачество сред младежите в България.
НМФ поканиха Джеймс Уорлик да гостува на предстоящия втори младежки фестивал във Варна – FUNCITY и да участва в дейносите, които ще се проведат. Посланика прие поканата и да се включи в дискусия относо младежкото предприемачество и да осигури възможности за обмен на практики и информация между млади иновативни компании предприемачи от САЩ и България.
НМФ напомни за проведениете протести на млади хора продиктувани от убийствата в Катуница, както и обезпокоени сериозно от намерения за проучвания на залежи от шистов газ. Джеймс Уорлик заяви, че всяка форма на протест е здравословна и младите хора в България трябва да бъдат активни по всяка тема, която ги интересува. Това със сигурност ще допринесе за развитие на гражданското общество в страната ни.
Конкретно по темата посланик Уорлик отбеляза, че риск има и в ядрената енергетика, но разбира се САЩ разбират притеснението на младите хора в България и не биха желали нарушаване на екологичното равновесие, където и да било по света. В края на срещата  председателят на НМФ Веселин Илиев подари ръчно избродирана от вълна инициалите на организациятa.
Следващата среща между младите хора и посланика на САЩ ще бъде във Варна в средата на лятото.

За автора

Вашият коментар