MoveBG пита: „Нужен ли е закон за доброволчеството“

На 18 декември (четвъртък) от 19:00 чса в Дома на MoveBG в София ще се проведе втората онлайн MoveBG дискусия около темата за доброволчеството. Този път от MoveBG питат: 

„Необходим ли е закон за доброволчеството и какъв да бъде той?”

Гости на форума ще бъдат Калин Каменов – заместник-министър на младежта и спорта, Любен Панов – програмен директор на Български център за нестопанско право, Лилия Еленкова – бивш председател на Национален младежки форум и Мария Петкова, директор на фондация "Лале".

Модератор ще е Иван Бондоков, национален координатор на MoveBG и координатор работа с доброволци.

Участниците ще дискутират предложения проект за закон с цел да се очертаят основните елементи в неговото съдържание и ключовите аспекти в регламентарането на доброволческата дейност. Ще бъдат отправени и конструктивни идеи и предложения за промени и изменения в настоящия проектозакон. 

В разговора ще участват представители на законодателната власт и различни неправителствени организации, които са работили по разработването на закона, както и такива, които активно се занимават с доброволчество и доброволци.

В студиото ще бъдат представители на: Timeheroes, Национална асоциация на доброволците в Република България, НАРД, CVS Bulgaria, Национална мрежа за децата, Форум Гражданско Участие, Сдружение "Тук-там" и др.

За желаещите да присъстват на живо трябва да изпратят заявка по мейл на contact@movebg.com, свободните места са ограничени!

Дискусията ще се предава НА ЖИВО по YouTube – канал: MoveBG

Вашият коментар