Ротаракт Пълдин награди ученици в кампания срещу жертвите на пътя

Пловдивски ученици се включиха в борбата с жертвите на пътя – рисуват на тема  „Аз пресичам правилно“

Изложба на детски рисунки на тема "Аз пресичам правилно" ще радва пловдивчани в навечерието на най-светлите християнски празници в Пловдив. В експозицията са включени най-добрите творби след проведен конкурс за ученици от I до VI клас от пловдивските училища, организиран от Ротаракт клуб Пловдив – Пълдин.

Официалното откриване на изложбата се проведе на 20.12.2017г. и беше посетено от пловдивските ученици, автори на детските рисунки, младите ентусиасти от трите пловдивски ротаракт клуба, както и представители на КАТ Пловдив. Като награда за труда на малките художници всички участници в изложбата получиха грамоти, а три от рисунките в двете възрастови категории ( I -III клас и I – VI клас.) бяха наградени с материални подаръци.

Специален гост на събитието беше  инсп. Ботьо Гиргинов, говорител на КАТ „Пътна Полиция“ – гр. Пловдив, който получи и специална грамота за изключителен принос към каузите на Ротаракт Клуб Пловдив-Пълдин, свързани с пътната безопасност.

 

"За нас е изключително радостно, че темата се хареса на децата. По време на състезанието събрахме над 100 творби. Безкрайни поздравления за всички участници за проявената фантазия, творчество, оригиналност и вникване в основната идеята. Това са критериите, по които бяха оценени ѝ самите рисунки, за да може да видите 20-те най-добри от тях в изложбата. Беше изключително труден избор, защото всички бяха много добри и съдържаха важни послания. Част от тях са „Не пресичам на червено”, „Пресичам безопасно с мама”, „Ако ме води „Зеленият пешеходец“, тръгвам след него!”, „Играта на пътните правила!“, „Регулировчикът е наш приятел и помощник на пътя“, „Пресичам със съученик само на пешеходна пътека“, сподели пред всички гости основният организатор на конкурса и президент на клуб РАК Пловдив – Пълдин Станимира Петрова. 

В състезанието взеха участие ученици от I до VI клас от пловдивските училища – ОУ "Димитър Талев", ОУ "Райна Княгиня", ОУ "Васил Левски", ОУ "Екзарх Антим Първи", ОУ "Алеко Константинов", ОУ "Д-р Петър Берон", СУ "Пейо Яворов", ОУ  "Йордан Йовков", СУ “Любен Каравелов” – Пловдив. 

Изложбата на детските рисунки ще бъде отворена за посещение до 3.01.2018г. в постоянна експозиция "Енчо Пиронков", на адрес ул. „Васил Кънчев 1“.

За автора

Вашият коментар