Вземи си книга от Shake и дигитализирай домовете за деца в Пловдив (СНИМКИ)

Кутия за книги е благотворителна дарителска кампания, която дава възможност на пловдивчани да дарят своите прочетени книги на хора в неравностойно положение

Втората 2-дневна благотворителна разпродажба на JCI Plovdiv ще се проведе в рамките на фестивала Shake that Хълм. Разпродажбата е част от инициативата „Кутия за книги“ и ще се осъществи на 2-ри и 3-ти септември в градинката на Младeжкия хълм от 13 до 21 часа.

Събитието ще предостави възможност на посетителите на феста да закупят книги на желана от тях цена, но не по-ниска от 2 лв. Със събраната сума ще бъдат осигурени компютри с електронни библиотеки за "Дом за деца Васил Петлешков" в гр. Брацигово.

По време на благотворителната разпродажба на Капана Фест през юни JCI Plovdiv събраха над 2000 лв., с които закупиха 4 лаптопа, един настолен компютър, мултимедия и принтер за Дом за деца „Олга Скобелева“.

 
„Успяхме да осъществим това щедро дарение само благодарение на партньорите ни от Impacto.bg и БТЛ Индъстрийз, за което им благодарим им от сърце“, сподели Ивелина Начева, ръководител на проекта, за mediacafe.
 
Кутия за книги е благотворителната дарителска кампания, която има за цел да дигитализира всички домове за деца в България. 
 
Как да участваш?
 
Всеки може да дари прочетени книги в специалните „Кутии за книги“ в Пловдив или да закупи книги на много символична цена от благотворителните разпродажби на JCI Plovdiv.
 
Тази седмица (28.08) пък JCI Plovdiv дариха закупената техника на Дом за деца „Олга Скобелева“, а с книгите, изгубили физическата си стойност, организираха специални работилници „Направи си сам“, по време на които децата сами вдъхнаха нов живот на овехтялата хартия, претворявайки я в арт декорация за стена, масички за кафе и фунийки за цветя. В края на деня децата имат удоволствието да гледат филм на чисто новата си мултимедия. 
 
Следващата благотворителна разпродажба на JCI Plovdiv ще е по време на Shake That Хълм на 2-3 септември, която ще се проведе в градинката на Младежкия Хълм.
 
Събраните средства от това събитие ще бъдат инвестирани в закупуването на компютри за Дом за деца лишени от родителска грижа „Васил Петлешков“ в гр. Брацигово.  Книгите, изгубили физическата си стойност, отново ще бъдат използвани за специални работилници „Направи си сам“. 
 
 
Къде можеш да дaриш книги? 
 
Кутиите за книги, в които да дарите прочетени книги, можете да намерите на следните места в Пловдив:
 
• ОУ „Екзарх Антим Първи“ – ул. „Захари Стоянов“ 86
• ЕГ „Иван Вазов“ – бул. „България“ 121
• ЕГ „Пловдив“ – бул. „България“ 123
• Ректората на ПУ „Паисий Хилендарски“ – ул. „Цар Асен“ 24
• Технически университет София, филиал Пловдив – ул.„Цанко Дюстабанов" 25
• Limacon Event Center – бул. „Марица“ 154 А
• BizLabs – бул. „Шести септември“ 152
• Канапе –  ул.„Братя Пулиеви“ 1 
• Котка и Мишка – ул.„Христо Дюкмеджиев“ 14
• Отсреща –  ул.„Бетовен“ 12
 
 
Какво е „Кутия за книги“?

Кутия за книги е благотворителната дарителска кампания, която дава възможност на всеки да дари своите прочетени книги на хора и институции в нужда. За целта в началото на месец Юни 2017 JCI Plovdiv ще постави 10 кутии на ключови места в Пловдив, където всеки може да остави своите прочетени книги, които по-късно ще бъдат сортирани и разпределени за благотворителни разпродажби и институции в нужда.

  • Повече информация за кампанията ще намерите ТУК
  • Повече за най-активната младежка организация под тепетата и защо младите се привързват към нея, може да прочетете ТУК

Младежкият портал mediacafe.bg е партньор на кампанията на JCI

Вашият коментар