Златни пазители ще регулират движението в 4 училища в Пловдив

Възпитаници на 4 пловдивски училища ще помагат на своите съученици да пресичат пешеходните пътеки утре 25.11 в Пловдив

Инициативата ще има за цел един час, в който деца, родители и шофьори да помислят за безопасността и отговорността, която носят на пътя

В диапазона от 13:00 до 14:30 ученици на възраст от 14 до 16 годишна възраст ще се превърнат в "Златните пазители" на пътя. Те ще помагат на останалите възпитаници от училища СОУ "Софроний Врачански", СОУ "Димитър Матевски", СОУ "Свети Седмочисленици" и СОУ "Св.Кирил и Методий" да пресичат, въоръжени с палка  СТОП и две светлоотразителни жилетки. За правилното осъществяване на инициативата ще следят представители на КАТ.

"Целта на проекта е да повишим вниманието на пътя както на децата, така и на водачите на МПС. Проектът има образователен, възпитателен и информационен характер.  Златните пазители е инициатива, която е част от започнатата от клуба кампания „Един живот“, насочена  главно към превенция и опазване на здравето на децата, повишаване на тяхната култура и образование, като участници в движението“, споделят организаторите от  Ротаракт Пловдив-Пълдин.

Инициативата е насочена главно към формиране и изграждане на трайни навици у децата за безопасно движение по пътищата, повишаване на транспортната им култура, превенция на детския пътно-транспортен травматизъм, както и за изграждане на едно по-толерантно общество на пътя.

Това ще бъде една малка стъпка към голямата цел – пътната безопасност на децата!

Проектът ще се случи в 4 училища едновременно.

  1. СОУ „Св. Седмочисленици“ –  от 13:30 до 14:30 ч. 
  2. СОУ "Софроний Врачански" – Тракия –  от 13:35 до 14:30 ч. 
  3. СОУ "Димитър Матевски" – от 13:05 до 14:00 ч. 
  4. СОУ "Св. Кирил и Методи" – Хр. Смирненски – от 13:35 до 14:35 ч.

СНИМКИ от последната кампания за безопасността на пътя може да видите ТУК

Вашият коментар