Zonta и PTPI ще блокират Центъра на Пловдив за един ден

Две женски организации и един ученически клуб ще блокират "Голямата главна" за една наистина  грандиозна благотворителна инициатива научи mediacafe.bg. Това няма да е стандартното затваряне на улица, а ще бъде част от голяма разпродажба, който ще започне от Обшината чак до Джумаята.

Органиазтори са девойките на "Голдън Зонта", младежка организация към дамския клуб "Зонта  –  клуб  Пловдив", съвместно с учениците от PTPI , които са в трескава подготовка на акция за събиране на средства с цел подпомагане лечението на 16 – годишната Диляна Златанова Жекова.  Разпродажбата е  на картини и фотоси изготвени от децата и младежите на различни училища в Пловдив.

Събитието ще се проведе на 31-ви март (събота) от 10:30 часа от площад „Стефан Стамболов” до пл. „Джумая”. Учениците от пловдивските училища се обединиха около идеята и подкрепиха каузата, като дариха свои картини, фотографии и ентусиазма си. Езикова гимназия Пловдив, Езикова гимназия „Иван Вазов",   Образцова Математическа Гимназия "Академик Кирил Попов" , СОУ “П. Кр. Яворов”,  Художествена гимназиа, ОУ "Княз Александър І”, Хуманитарна гимназия "Св.св. Кирил и Методий", НУ „Христо Ботев” и Академия за Музикално, Танцово и Изобразително изкуство се включиха със своите рисунки и фотографии, с някои от които са спечелили международни конкурси.
Училище "Христо Ботев" участват в инициативата с 32 рисунки на тема "Опазване на природата, която ще се състои на 30 март във фоайето на училището и ще образуват огромен постер посветен на деня на Земята. Тази тяхна традиционна инициатива даряват от сърце на Диляна.
За самото събитие може да се ориентирате тук!
 

За автора

Вашият коментар